Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Fridegårdsgymnasiets lokaler är drabbade av vattenskador

En vattenläcka har upptäckts på Fridegårdsgymnasiet. Kontroller har genomförts som visar att delar av lokalerna har drabbats av vattenskador. Nu pågår omfattande undersökningar på platsen för att kartlägga skadornas omfattning.

Den 16 februari upptäcktes en vattenläcka i Fridegårdsgymnasiets lokaler. Samhällsbyggnadsförvaltningens externa entreprenör gjorde då en närmare undersökning i huset, yttertak och vindsutrymmen. På vinden konstaterades omfattande vattenskador som kan kopplas till konstruktionen i husets tak.

Undersökningar pågår nu på platsen för att kartlägga skador och omfattning. I samband med undersökningen har mögel påträffats på vinden när man lyfte på isoleringen. Luftanalyser genomförs omedelbart i skollokalerna. Svar på analyserna väntas i början av nästa vecka.

Situationen kartläggs och undervisningen planeras

Fridegårdsgymnasiets verksamhet undersöker kring alternativa lösningar för undervisningen. Hur den kommer att genomföras beror vad de vidare analyserna och undersökningarna visar. Skolans elever, personal och vårdnadshavare kommer att få mer information från rektor.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster