Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Vattenskadan på Fridegårdsgymnasiet är undersökt

De senaste dagarna har vattenskadan i Fridegårdsgymnasiets lokaler undersökts för att kartlägga skador och omfattning. Kontrollerna visar att begränsade delar av gymnasiets lokaler har drabbats.

Den 16 februari upptäcktes en vattenläcka på Fridegårdsgymnasiet. Närmare kontroller visar att tre rum på gymnasiet har fått vattenskador. Närliggande lokaler som Biblioteket och Fridegårdscenen omfattas inte av skadorna.

Luftmätningar är genomförda

I samband med kontrollerna påträffades mögel i ett vindsutrymme och luftmätningar genomfördes omgående. Analyserna som blev klara 28 februari visar ingen spridning av mögel i luften i övriga lokaler.

Arbeten pågår

De tre drabbade klassrummen på gymnasiet har spärrats av för sanering och ombyggnation. Arbetet har redan påbörjats. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar samtidigt med en plan för åtgärder och ombyggnation av Fridegårdshusets tak. Håbo kommun har anmält ärendet till försäkringsbolaget.

Skolans övriga delar kommer att kunna användas under arbetets gång på ett säkert sätt. Skyddsombud är informerade och är med i processen. Elever och personal kommer att få mer information från rektor.

På habo.se kan du läsa mer om Fridegårdshuset - pågående arbeten

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster