Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Nu är det dags för årets Skräpplockardagar

Under perioden 24-28 april pågår årets Skräpplockardagar. Håbo kommun deltar varje år i Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning. Runt om i landet och i Håbo plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är ok.

I år har 1766 deltagare i Håbo anmält sig. Det är 400 deltagare fler än i fjol. De flesta deltagare i år är från olika skolor, men också föreningar har anmält att de kommer delta i aktiviteten. Utöver det sker kommunens skräpplockning som vanligt genom att hålla fint och plocka skräp på allmänna ytor.

Var med du också och plocka skräp, som privatperson behöver du inte anmäla dig. Städningen sker på allmän mark, till exempel i ditt bostadsområde, längs med gång- och cykelvägar, i parker, på idrottsplatser och/eller i skogspartier. Kom ihåg att skräpet ska källsorteras på någon av återvinningsstationerna i kommunen, eller i ditt fyrfackskärl om du bor i villa. Det går också bra att slänga skräp i någon av alla de papperskorgar som finns i Håbo kommun.

Läs mer

Skräpplockardagarna i Håbo kommun Länk till annan webbplats.
Den nationella kampanjen Skräpplockardagarna på Stiftelsen Håll Sverige Rents sidaLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Att inte skräpa ner naturen och i våra utemiljöer är en del av bland annat ekologisk hållbarhet. Läs mer om Hållbara Håbo

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster