Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Mobilitetsdag för femteklassare inspirerar till att gå och cykla

Mobilitetsdagen i Håbo kommun med mängder av aktiviter

Idag har cirka 280 femteklassare från skolor runt om i Håbo deltagit i mobilitetsdagen på Gröna Dalens IP. Med rörelse och glädje har eleverna fått vara med på Kulturakutens rymdrese-teater på temat syre, lärt sig om vett och etikett på bussen, fått många tips och trix om rörelse, hållbarhet och lärt sig mer om trafikregler.

Som en del av den årligen återkommande Mobilitetsveckan arrangerar vi en mobilitetsdag för femteklassare i Håbo kommun. Idag var det full fart på Gröna Dalens IP på temat rörelse mellan platser och hållbara transportsätt för bättre hälsa och klimat i samarbete med flera olika organisationer.

Polisen, UL, Klimat- och energirådgivarna, Kulturakuten och Håbo kommun var på plats för att inspirera och lära ut på ett lustfyllt sätt om trafikvett, hur du kan vara en bra busskompis, men också handfasta tips från polisen att man stannar om polisen ger stopptecken, hur man cyklar rätt med hjälm och belysning och att en elsparkcykel är endast avsedd för en person.

"Jag har sett tre stycken på en elsparkscykel," ropar en elev.

"Och nu vet du att det är ett brott. Det får bara vara en person på en elsparkcykel, svarar polisen, som också skickar med barnen en broschyr om att cykla rätt och om elsparkcyklar.

Kulturakuten spelade upp en rolig, fartfylld teater där eleverna fick klä sig i rymddräkter och vara med i ett reseäventyr med fokus på syre. Klimat- och energirådgivarna hade kopplat en cykel till glödlampor, för att visa den alstrade energin. Med hejarop kunde man följa lampa efter lampa som tändes när en femteklassare satsade allt på sin trampning.

Allt detta för att inspirera till att det finns många bra sätt att transportera sig på och att vi kan röra oss mellan platser genom att gå, cykla och åka kollektivt både för din egen hälsa och för klimatet.

Mobilitesveckan

Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta, inspirera och uppmuntra till hållbara resor och transportsätt. Den genomförs varje år i september. I år är fokus Spara energi - variera dina resor. Passa på och låt dig inspireras av våra aktiviteter. Vill du göra skillnad? Gå, cykla eller åk kollektivt.
Läs mer om mobilitesveckan i Håbo

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster