Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Fler parkeringsplatser i Skokloster

Nu kan fler parkera i samband med besök till Skoklosters slott och de omkringliggande sevärdheterna. En ny parkeringsyta har byggts som nu fördubblar antalet parkeringsplatser, utöver vanlig parkering finns det både ladduttag för elbilar och särskilda ställplatser för husbilar.

Besöksantalet till Skokloster slott och sevärdheterna omkring har ökat markant de senaste åren. Håbo kommun har därför tillsammans med Svenska kyrkan, Statens fastighetsverk och markägare byggt en besöksparkering som fördubblar antalet parkeringsplatser vid kyrkan och Macken.

”Parkering, toaletter och annan praktisk logistik har varit högt prioriterat för att säkerställa en tillgänglig och välkomnade besöksmiljö. Nu ser vi fram emot att verkställa nästa del i våra gemensamma aktivitetsmål för att utveckla mer familjevänliga lek- och aktivitetsmiljöer i historisk anda, säger Johnny Eriksson, biträdande kommundirektör och tillförordnad kommunikationschef i Håbo.”

Som en anpassning till det känsliga kulturlandskapet ligger den nya parkeringsytan som en nedsänkt del av området. Den parkeringen har 24 ladduttag för elbilar och särskilda ställplatser för husbilar.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster