Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Bålsta Centrum byggs ut och förädlas

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Bålsta Centrum, bygger ut handelsfastigheten där Arken Zoo, Vettris, Elon och Postnord finns idag. Utbyggnationen är en del i arbetet med att vidareutveckla och bygga ut Bålsta Centrum med visionen att stärka positionen som Håbo kommuns naturliga och levande stadskärna.

Tillbyggnaden görs på baksidan av den aktuella byggnaden där det hittills har funnits en parkering. Innan huset byggs ut behöver ledningsomläggningar göras för vatten, avlopp och el som idag går i Centrumstråket. Det arbetet startade under vecka 2 och avslutas vecka 30. Under tiden är gatan avstängd för genomfart. Tillfälliga vändzoner finns på båda sidor.

Grosvenor Europes projekt innebär att en än mer levande och attraktiv stadskärna skapas. En viktig del i denna förädlingsprocess är ett uppdaterat och utökat restaurangutbud med redan öppnade Kaiyo sushi & ramen, senare i vår Hinode Wok & Noodle Bar samt en tredje grillaktör som öppnar i början av året. Dessutom har avtal tecknats med en dagligvaruaktör om etablering av en helt ny butik i Bålsta Centrum.

Sammantaget innebär det att att platsen är väl ankrad med ett nytt och större Systembolag och en attraktiv dagligvarubutik. Projektet omfattar två etapper med färdigställande av etapp 1 efter sommaren 2020 och etapp 2 hösten 2021.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster