Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer besöker restauranger för samtal om insatser mot smittspridning

Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer besöker ett antal restauranger och caféer och pratar med ägare och personal om hur de jobbar för att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Bland annat behöver varje restaurang säkerställa att det inte sker någon trängsel mellan kunderna. Tillsammans hjälps vi åt för att minska risken för smittspridning.

Med stöd av smittskyddsförordningen föreskriver Folkhälsomyndigheten att restauranger, barer och caféer i hela landet ska vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19.

Under veckan har kommunen besökt ett antal restauranger.

Det viktigaste är att vi har en dialog mellan oss och restaurangerna, säger Jonathan Tallgård, miljö- och hälsoskyddsinspektör. De besök jag gjort har varit väldigt betydelsefulla och reaktionerna har varit positiva.

Den som ansvarar för verksamheten ska ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Riskbedömningar ska göras regelbundet utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionernas smittskyddsläkare. Efter samråd med kommunen kan smittskyddsläkaren fatta beslut om att förbjuda verksamheter som inte uppfyller kraven.

Med ett gott samarbete mellan kommunens livsmedelsverksamheter och Håbos restauranger kan vi tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen.

Folkhälsomyndighetens frågor och svar om nya regler för restauranger, krogar med mera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information här på kommunens webbplats

Viktigt att regler för restauranger och caféer följs för att minska risken för smittspridning

Miljöavdelningen har sammanställt information och stöd till kommunens livsmedelsföretagare med anledning av coronaviruset och den nya föreskriften för livsmedelsanläggningar.

Kommunens näringslivsenhet hälsar "Vi vill uppmana företagen att höra av sig till oss"

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster