org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Miljö- och hälsoskyddsinspektörer besöker restauranger för samtal om insatser mot smittspridning
Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer besöker ett antal restauranger och caféer och pratar med ägare och personal om hur de jobbar för att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Bland annat behöver varje restaurang säkerställa att det inte sker någon trängsel mellan kunderna. Tillsammans hjälps vi åt för att minska risken för smittspridning.
Med stöd av smittskyddsförordningen föreskriver Folkhälsomyndigheten att restauranger, barer och caféer i hela landet ska vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19.
Under veckan har kommunen besökt ett antal restauranger.
Det viktigaste är att vi har en dialog mellan oss och restaurangerna, säger Jonathan Tallgård, miljö- och hälsoskyddsinspektör. De besök jag gjort har varit väldigt betydelsefulla och reaktionerna har varit positiva.
Den som ansvarar för verksamheten ska ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Riskbedömningar ska göras regelbundet utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionernas smittskyddsläkare. Efter samråd med kommunen kan smittskyddsläkaren fatta beslut om att förbjuda verksamheter som inte uppfyller kraven.
Med ett gott samarbete mellan kommunens livsmedelsverksamheter och Håbos restauranger kan vi tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen.
Mer information här på kommunens webbplats
Viktigt att regler för restauranger och caféer följs för att minska risken för smittspridning
Kommunens näringslivsenhet hälsar "Vi vill uppmana företagen att höra av sig till oss"
Dela:
Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen