Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Chefsdagen - tillsammansarbete gör skillnad

Under fredag förmiddag den 8 december samlades kommunens chefer för ännu en samverkande, lärande och berikande chefsträff, den andra sedan november. Den här gången med fokus på brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i Håbo kommun, som går hand i hand med arbetet att leda på olika nivåer, samverka och vara goda förebilder.

Kommundirektör Terésa Zetterblad inledde fredagsmorgonen med en återblick av förra chefsdagen, som genomfördes den 22 november. Hon lyfte fram ledorden - tillit, mod och tillsammans - att vi är en lärande organisation och att ett våra viktigaste uppdrag handlar om att vara goda förebilder. Det knyter ihop och samlar det fortsatta arbetet med att bygga såväl trygga ledare, en trygg organisation som en trygg kommun.

Ett 60-tal kommunala chefer var på plats i den stora samlingslokalen i Håbo kommunhus och med nyfiken blick lyssnade de intensivt när beredskapssamordnare Sandra Davies tillsammans med Förebyggarteamets två representanter, Alison Salinas och My Wåhlander, pratade om allt det goda arbete som görs på olika håll för ett tryggare samhälle, och ett tryggare Håbo. I det brottsförebyggande arbetet är alla lika viktiga, ”Vi kan alla se saker som händer på enskilda platser, men nu måste vi försöka få en mer sammanhållen bild”, poängterade Sandra Davies. Och med frågan hängande i luften, ”Hur kan vi tillsammans skapa ett tryggare samhälle?” blev det samtal som bland annat handlade om vikten för alla att bli sedda, och öppna upp sitt hjärta, inte frysa ut. Med insikten att vi människor söker oss till gruppgemenskaper, och blir vi utfrysta ur en grupp söker vi oss till en annan, som inte alltid är av det goda slaget, kan vi på alla plan arbeta med ett inkluderande fokus.

På plats var även kommunpolis Malin Persson, som pratade om vikten av att polisanmäla när man ser att brott begås, och då handlar det om alla typer av brott, även de som handlar om misstänkt korruption i de organisationer vi befinner oss i eller samverkar med, men också att vi alla är observanta på signaler när vi som föräldrar ser att barnet kommer hem med sprillans nya skor. ”Ser ni något som inte känns bra, så kan vi agera tillsammans, men då behöver vi samarbeta, anmäla och berätta när vi ser och hör saker.”

- Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra skillnad för våra barn och unga i Håbo, skickade förebyggarteamet med som en hälsning och påminnelse, att vi alla måste hjälpas åt.

De två chefsdagarna som nu genomförts är början på en resa som fortsätter under 2024, där cheferna får chans att utvecklas tillsammans, bygga mod, skapa kontakt med varandra och inte minst stärka varandra. Som en viktig "karamell" i varje delträff delar cheferna med sig av stolta ögonblick och nu fick de chans att dela med sig av många färgglada och goda "karameller" i sina olika roller med att skapa ett Håbo för hela livet, medan de också fick påminna sig om den ledarmodell, som de fick inblick i vid förra träffen.

Att hålla sig i den gröna rutan - att som chef vara ett föredöme, vara autentisk, visa personlig omtanke, inspiration och motivation är ord som de kommunala cheferna bar med sig som målbild från förra träffen och än en gång fick chans att påminna sig om och träna på att bli bättre och bättre i balansakten.

Läs mer om tidigare Chefsdag:
Chefsdagen den 22 november

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster