Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Bättre i Håbo enligt Svenskt Näringslivs undersökning

Efter flera års nedgång uppger företagen i Håbo nu att man ser en positiv förändring. I Svenskt Näringslivs enkätundersökning får Håbo i år 3,3 i genomsnittligt betyg.

Svenskt Näringsliv genomför varje år en enkätundersökning hos medlemsföretagen i hela landet för att stämma av hur man upplever sin situation som företagare. I Håbo skickas frågor ut till ca 200 företag som i år upplever ett något bättre företagsklimat än tidigare.

Vi har jobbat hårt med att stärka företagens situation, säger Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsen ordförande. Till exempel belyser vi numera näringslivsperspektivet i varje beslut som tas för att öka förståelsen för företagen och deras roll i kommunen.

Sedan ett år tillbaka har kommunen en näringslivsenhet inom kommunstyrelsens förvaltning efter att frågorna tidigare skötts av ett kommunägt bolag. Pandemin har varit en av de viktigaste uppgifterna för enheten men man har också arbetat med en näringslivsstrategi.

Vi har starka och engagerade företag i vår kommun, säger Mattias Jonsgården, kommundirektör. Det är viktigt att vi tar vara på det och arbetar tillsammans med vårt lokala näringsliv för en mer hållbar och positiv samhällsutveckling.

Betygen som sätts i enkätundersökningen går från 1 till 6 och betyget 4 motsvarar bra. I årets undersökning har Håbo fått högre betyg i alla kategorier utom en. De kommuner som har ett genomsnittligt betyg på 4,0 är bara ett tjugotal i landet och Håbo strävar efter att bli en av dem.

När vi genomförde ”Tillsammans mot 4,0” för ett par år sedan sattes målet att Håbo skulle nå det genomsnittliga betyget 4,0 och det är fortfarande dit vi ska, säger Jenny Lindberg.

Enkätundersökningen ingår som en del av den ranking som Svenskt Näringsliv gör av landets kommuner varje år. Resultatet av rankingen offentliggörs i september.

Tillsammans mot 4,0

Resultat för Håbo kommun i Företagsklimat 2021 Pdf, 2.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster