Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Anhörigveckan och Anhörigdagen 6 oktober 2021

Snart är det dags för Anhörigveckan och Anhörigdagen 6 oktober 2021. Anhörigas Riksförbund kommer under det här eventet att anordna föreläsningar och sprida information om Riksförbundets arbete som handlar om att stötta anhöriga.

Vem klassas som anhörig?

Anhörig är den person som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. Som anhörig kan man vara till exempel partner, förälder, barn, barnbarn, sammanboende, vän eller granne.

Om eventet

På Riksförbundets hemsida för Anhörigveckan 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så har du möjlighet att se och höra mer information kopplat till eventet.

Om Anhörigas Riksförbund

Anhörigas Riksförbund grundades 1996 och är Sveriges enda riksorganisation som arbetar för att förbättra livsvillkoren för anhöriga oavsett vilken ålder eller diagnos den närstående har.

Riksförbundet är en politiskt och religiöst obunden intresseorganisation som verkar för att de som är anhöriga ska ha goda förutsättningar att hjälpa sina närstående. Samtidigt vill förbundet säkerställa att de anhöriga själva har möjlighet att leva ett gott liv. Samhället får inte profitera på människors kärlek, ansvarskänslor och välvilja.

Anhörigas Riksförbund består idag av drygt 4000 medlemmar i ca 50 lokalföreningar, en förbundsstyrelse och ett kansli. De flesta medlemmarna är anslutna till Anhörigas Riksförbund via en lokalförening, men det finns också möjlighet att ansluta sig direkt till förbundet. Alla kan bli medlem i Anhörigas riksförbund. Du hittar mer information på Riksförbundets hemsida som du når genom att klicka på den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Håbo kommun

Klicka för support
Stäng supportfönster