Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Vi söker fler kontaktpersoner!

Socialtjänsten kan bedöma att ett barn behöver stöd i sin vardag och just nu söker vi tjejer som kontaktpersoner till en yngre flicka.

Som kontaktperson träffar du barnet regelbundet och jobbar på uppdrag av socialsekreterare.

Vem söker vi?

Just nu söker vi tjejer som kontaktpersoner till en yngre flicka. Det krävs ingen formell utbildning för att vara kontaktperson, men det är bra om du har erfarenhet av att arbeta med människor. Det allra viktigaste är dock att du tycker om människor och är beredd att göra en personlig insats för en annan person. Att vara kontaktperson handlar ofta om att du ger av din tid, umgås, stimulerar till fritidsaktiviteter och ger råd och stöd som medmänniska och vän.

Vad ingår i uppdraget?

Som kontaktperson träffar du regelbundet ett barn. Hur ofta och hur länge beror på det enskilda barnets behov, men det kan röra sig om några dagar i veckan eller i månaden. Uppdraget handlar om att ge barnet stöd utifrån hens behov, till exempel genom att ge barnet ett nytt nätverk eller skapa rutiner, alternativt bryta en negativ utveckling hos barnet. Det är viktigt att du lyssnar till barnets synpunkter och önskemål. Du behöver dessutom ha kontakt med socialtjänsten och ibland med barnets föräldrar.

Hur blir jag kontaktperson?

Tror du att det här uppdraget skulle passa dig? Familjehem Sveriges hemsida är en nationell tjänst för dig som vill göra en insats för ett barn eller ungdom. På deras webbplats kan du anmäla ditt intresse för att bli kontaktperson. Information som du skickar kan bara läsas av personal i den kommun som du väljer att skicka till. All information är krypterad. Det betyder att den är oläslig för obehöriga.

Anmäl ditt intresse här (Familjehem Sverige). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Efter att du gjort en intresseanmälan blir du kontaktad av en familjehemssekreterare från Håbo kommun. Familjehemssekreterarna ansvarar för att rekrytera nya kontaktpersoner. Rekryteringen innebär att utreda och godkänna nya uppdragstagare genom personliga möten och intervjuer.

Har du frågor?

Om du har frågor eller önskar få mer information är du välkommen att kontakta kommunens kontaktcenter och be om att bli kopplad till familjehemssekreterarna.

Telefon: 0171-525 00

Läs mer

Du hittar mer information om uppdraget som kontaktperson på sidan Familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster