Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Livingstone och Victoria Falls besöker Håbo kommun

Onsdagen den 5 oktober var det mottagning i kommunhuset i Håbo för representanter för kommunerna Livingstone i Zambia och Victoria Falls i Zimbabwe. Kommunerna representerades bland annat av borgmästare, medlemmar av kommunfullmäktige samt representanter för kommunernas hälsovård och stadsplanering.

Besöket är del av ett Sida-finansierat internationellt projekt tillsammans med Håbo kommun. Fokus för projektet är demokrati, ungas inflytande och delaktighet, säger Jennifer Martins, tillförordnad enhetschef för Ung Håbo.

Besökarna mottogs bland annat av kommunstyrelsens ordförande Helene Zeland Bodin (C) samt kommundirektör Teresa Zetterblad.

Besöket varar från 4 till 9 oktober där deltagarna träffar verksamheter som på olika sätt arbetar med ungdomar. Projektet, som pågår 2022-2025, leds av Internationellt centrum för lokal demokrati, ICLD och Ung Håbo driver projektet i kommunen.

Under det första året av projektet har vi tillsammans med partnerkommunerna undersökt vilka problemområden som finns i respektive kommuner när det gäller ungas delaktighet och inflytande i den demokratiska processen, säger Jennifer Martins.

Projekt för ungas inflytande - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster