Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Bli familjehem och ge barn en trygg tillvaro

Foto: Mostphotos.com

Socialtjänsten kan bedöma att ett barn behöver byta hemmiljö. Just nu söker vi familjer som skulle vilja vara familjehem för yngre barn i förskole- och lågstadieåldern. Som familjehem stöttar ni barn som är i behov av att få en trygg tillvaro.

Kanske är just ni den familjen som ett barn behöver.

Vad innebär det att vara familjehem?

Att vara familjehem (tidigare fosterhem) innebär att vara barnets familj. I praktiken betyder det att hjälpa och stötta barnet med vardagliga saker. Utöver det som ingår i vardagssysslor behöver en familjehemsförälder stödja barnet i att ha kontakt med sina föräldrar och även ha kontakt med myndigheter.

Som familjehemsförälder är man däremot inte vårdnadshavare. Det betyder att stora beslut som rör barnet bestäms av barnets vårdnadshavare, god man för ensamkommande barn eller i vissa fall socialnämnden.

Familjehem kan se väldigt olika ut, men det viktigaste är att familjehemmet kan erbjuda barn och ungdomar trygghet och en stabil hemmiljö. Eftersom ett uppdrag ofta kräver en personlig insats samt tid och engagemang för gemensamma aktiviteter, är det viktigt att alla familjemedlemmar är överens om att ta emot ett barn eller en ungdom för boende hos sig.

Hur blir vi familjehem?

Tror ni att uppdraget som familjehem skulle passa er? Familjehem Sveriges hemsida är en nationell tjänst för dig som vill göra en insats för ett barn eller ungdom. På deras webbplats kan ni anmäla ert intresse för att bli familjehem. Information som skickas i tjänsten kan bara läsas av personal i den kommun som ni väljer att skicka uppgifterna till. All information är krypterad. Det betyder att den är oläslig för obehöriga.

Anmäl ert intresse här - Familjehem Sverige. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Efter att ni gjort en intresseanmälan blir ni kontaktade av en familjehemssekreterare från Håbo kommun. Familjehemssekreterarna ansvarar för att rekrytera nya familjehem. Rekryteringen innebär att utreda och godkänna nya familjer genom personliga möten och intervjuer. Just nu söker vi familjehem i Håbo kommun och i närliggande områden som Stockholm, Uppsala och Mälardalen.

Har du frågor?

Om du har frågor eller önskar få mer information är du välkommen att kontakta kommunens kontaktcenter och be om att bli kopplad till familjehemssekreterarna.

Telefon: 0171-525 00

Läs mer

Mer information om uppdraget som familjehem finns på sidan Familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson. Öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster