Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ny vägvisning på gång- och cykelvägar

Nu har vi satt upp nya vägvisningsskyltar längs våra gång- och cykelvägar i Bålsta och Skokloster. Det har vi gjort för att det ska bli säkrare att cykla och gå och lättare att hitta rätt, men också för att uppmuntra till att upptäcka nya vägar och platser.

Under hösten och vintern har vi satt upp vägvisningsskyltar på cirka 60 platser i kommunen, som visar hur gång- och cykeltrafikanter lättast kan ta sig till olika platser. Det har vi gjort för att bland annat skapa ett attraktivt och säkert cyklande i Håbo. Med vägvisningen på gång- och cykelvägarna blir det tydligare och lättare att hitta rätt för dig som går och cyklar till vardags, är på tillfälligt besök eller vill motionera. Skyltarna gör det också enklare att upptäcka nya genvägar och nya platser.

Cykelvägvisning Stationsrondellen

Skyltarna visar lämplig väg utifrån framkomlighet, underhåll och kortaste sträcka. I korsningen vid Kalmarsand går det till exempel att se hur lång sträcka det är till centrum. Vid centrum (Stationsrondellen) finns också en samling skyltar där en beskriver att det är 4,9 kilometer till Ekillaåsen. På samtliga skyltar står det hur många kilometer det är till de olika platserna vilket förhoppningsvis kan underlätta din cykelresa.

Läs mer

På vår sida om Gång- och cykelvägar kan du läsa mer om hur vi arbetar för att förbättra förutsättningarna och främja cyklandet i kommunen för att du ska kunna välja hållbara transportmedel. På den sidan hittar du också mer infomration om den antagna cykelplanen och våra styrdokument för cykling; Cykelstyret och Ramverket där du bland annat kan läsa mer om cykelvägvisning. Gång- och cykelvägar - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Läs mer om Hållbarhetsarbetet i Håbo kommun: Hållbara Håbo - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.
Läs mer om projektet Bättre Buss i Bålsta där en del i arbetet med nya busslinjer handlar om att kunna kombinera gång- och cykel med buss: Nytt busslinjenät i Bålsta tätort - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster