Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ny busslinje - 34:an startar redan på söndag

På söndag 10 december tas linje 34 mellan Bålsta station och Logistik Bålsta i bruk. Linjen är den första av fyra busslinjer som lanseras i Bålsta under de närmaste åren. Det firas med en invigning den 11 december med bandklippning och tal.

Det nya busslinjenätet har utvecklats i ett samarbete mellan Håbo kommun och Region Uppsala där resenärer och medborgare har fått tycka till. Hänsyn har också tagits för att kunna kombinera cykel och gång med buss och vidare med pendeln.

Måndag förmiddag 11 december invigs den nya busslinjen med bandklippning och tal vid Bålsta station av Catherine Öhrqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun och Cecilia Linder (M), ordförande i Region Uppsalas Trafik- och samhällsutvecklingsnämnd. Det blir deltagande från båda organisationerna.

För resterande tre linjer i det nya linjenätet planeras lansering under hösten 2025, där alla linjer utgår från Bålsta station. Linjenätet har tagits fram i samarbete mellan Region Uppsala och Håbo kommun, där de som bor, jobbar, besöker eller går i skolan i Bålsta har fått tycka till.

Samtidigt som linje 34 lanseras på söndag får linje 305 och 310 delvis nya körvägar. Från och med 10 december kommer även linje 304 (Mjuka linjen) att sluta trafikeras eftersom resandet med linjen är väldigt lågt.

Läs mer

Det nya busslinjenätet i Bålsta
UL:
Nu händer det grejer i Bålsta! - UL Länk till annan webbplats.
Pressmeddelande ny busslinje i Bålsta från söndag Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Simon Lange

 

Klicka för support
Stäng supportfönster