Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Resecentrum med återbrukat tegel och sedumtak

Resecentrum blir en mötesplats för dig som resenär där trafik och service samordnas omkring järnvägsstationen, busstorget, taxi och bilparkeringen. Fasaden och väggarna till resecentrum byggs med återbrukat tegel och får ett sedumtak som har flera positiva egenskaper för miljön.

Det nybyggda resecentrumet får ett sedumtak, det är en matta av sedumväxter som skyddar takets tätskikt och binder luftföroreningar. Sedumtaket kan också bidra till en jämnare inomhustemperatur och hjälper till att ta hand om dagvatten som till exempel regn och smält snö. Skärmtaket från resecentrum ut mot busstorget ska förses med solceller som i sin tur effektiviserar försörjningen av elförbrukningen.

Murningen av fasaden är under sin slutfas, den muras med återanvänt tegel. Installationsarbeten inomhus har påbörjats. Även väggarna inomhus muras med återanvänt tegel. Väggarna kläs in med ljuddämpande träpaneler. Resecentrumet kommer att ha utrymme för café, vänthall, toaletter samt personalutrymme för UL och taxi.

Resecentrum

Ett nytt resecentrum är en naturlig utveckling av Håbo med goda kommunikationer via Mälarbanan. Resecentrum blir en mötespunkt för dig som resenär där trafik och service samordnas omkring järnvägsstationen, busstorget, taxi och bilparkeringen.

Mer information om resecentrum.

Sidansvarig:

 

Klicka för support
Stäng supportfönster