Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Cykelns dag – var med och samla cykelminuter den 3 juni!

Grön cykel med miljöikoner

mostphotos.com

Den 3 juni är det cykelns dag. FN har instiftat cykelns dag för att visa på nyttan för vår hälsa, för klimatet och ekonomin. I år är det Svensk Cykling som arrangerar Cykelns dag i Sverige i samarbete med Cykelfrämjandet. Ta en cykeltur på cykelns dag på någon av våra fina cykelvägar i kommunen och var med och slå rekord tillsammans med andra som cyklar!

I Håbo finns fina förutsättningar för att cykla på cykelvägar, i skog och tätort. Totalt finns det närmare 100 kilometer cykelväg, men också fina mountainbikespår bland annat i Vibyspåret. År 2022 utnämndes vi till bästa cykelfrämjarkommun bland småkommuner i Cykelfrämjandets kommunvelometer. En anledning till det är att vi satsat på ny infrastruktur, drift och underhåll samt i åtgärder på befintligt gång- och cykelvägnät. Har du inte hunnit pumpa din cykel ännu, kan du till exempel göra det vid cykelställen vid järnvägsstationen elller vid kommunhuset där det finns stationära cykelpumpar.

Cykelns dag
Svensk cykling är en paraplyorganisation med syftet att samla Sveriges samtliga cykelorganisationer under samma tak. Tillsammans med Cykelfrämjandet arrangerar de cykelns dag och har förhoppningen att slå världsrekord i antal cyklande minuter. Om du vill vara med och slå världsrekord, läs mer på www.cykelnsdag.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om hur du kan registrera dina cyklade minuter den 3 juni.

I Håbo skapar vi förutsättningar för att det ska vara lättare att gå och cykla bland annat med projektet Bättre buss i Bålsta – lätt att gå och cykla, som är ett samarbete med regionen där vi skapar bättre förutsättningar att åka med kollektivtrafiken och gör det lättare att ta sig med cykel eller till fots till busshållplatsen. Nytt busslinjenät i Bålsta tätort - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Hållbara Håbo
Det globala målet nummer 3 handlar om god hälsa och välbefinnande. Genom att cykla sparar du pengar, är varsam om vår miljö och tar hand om hälsan och välbefinnandet.

Här kan du läsa mer om vårt arbete för att vara en bra cykelkommun, om projektet Bättre buss i Bålsta – lätt att gå och cykla, tips på var du kan cykla i Håbo och mycket mer: Gång- och cykelvägar - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster