Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Tvåhus-området på väg att färdigställas

Lägenhetsfasader från Tvåhusområdet

Under augusti månad påbörjas arbetet med att finplanera Tvåhus-området. Det innebär att gator, trottoarer och bland annat park- och torgytor görs klart i den mån det är möjligt och beräknas vara klart i december 2023. Slutlig finjustering görs under 2024. Tvåhusområdet är ett bostadsområde under uppbyggnad i centrala Bålsta.

Tvåhus-området består av bostäder i varierande kvarter och hustyper med gångavstånd till Bålsta station och centrum. Nu är det dags för den avslutande etappen innan området är helt färdigställt. Det innebär att projektet följer planering och planeras att färdigställas under hösten 2023. Den sista finjusteringen görs under 2024 eftersom det är flera olika exploatörer involverade i projektet, som ligger i olika byggfaser. Exempelvis kan vissa detaljer bara slutföras efter att byggstängsel och byggnadsställnngar tagits bort.

Entreprenaden drivs av Håbo kommun och utförs av NCC.

Periodvis kan en av de två vägarna in i området komma att stängas av, men en väg hålls alltid öppen för trafik.

Namnet Tvåhus

Namnet Tvåhus kommer från det äldre hus som står i backen mot det nya området. En kopia av det huset återfinns nu också i rondellen längs med Stockholmsvägen nedanför det nybyggda området.

Läs mer om Tvåhus-projektet

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster