Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Runbroparken - ny senioranpassad park

Nu finns en nyanlagd senioranpassad park i centrala Bålsta. Den ligger längs med Runbrovägen i höjd med Kölvägen och har många olika ytor för rekreation, vila och träning. Här kan du umgås med andra, träna eller bara njuta av de vackra omgivningarna, och till våren även njuta av de blommor som dyker upp.

Runbroparken, som varit en öppen parkyta med gräs och pilträd, har under året byggts om till en senioranpassad park. Utformningen har planerats tillsammans med pensionärsföreningarna i Håbo. Bland annat finns det flera möjligheter att sitta på de olika bänkarna fördelade på olika platser i parken eller i pergolan. Hit kan du också gå för ett parti schack, om du tar med dig egna schackpjäser. Flera bord i parken har schackbräden målade på bordsytan. I parken finns även ett gym med anpassade träningsverktyg för äldre tillsammans med förslag på anpassade övningar. Även en Ornäsbjörk och körsbärsträd finns i parken.

Vårlökar som blommar till våren

På planteringsytorna i Runbroparken har gatu- och parkavdelningen nyligen förberett för vårens blomning med lökplantering. Plantering av vårlökar har också gjorts på många andra platser i Håbo, förberedelser inför en blommande vår, gott för den biologiska mångfalden och våra viktiga pollinatörer.

Eftersom det kan vara svårt för pollinatörer att hitta mat tidigt på våren ville vi hjälpa till genom att plantera ut vårlök. Det är ju också väldigt vackert och trevligt för alla andra förbipasserande med tidig blomning, säger trädgårdsmästare Ingela Boman.

Ett urval av planterade lökar i Runbroparken: Blåblommande krokus, Vitblommande krokus, Kungsängslilja, Snödroppe, Armenisk pärlhyachint, Vit/gulblommande påsklilja, Purpurlila liljetulpan, Röd/vit italiensk tulpan.

Läs mer

Läs mer om Runbroparken och om alla de växter, buskar och perenner som är planterade: Runbroparken - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster