Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Runbroparken

Runbroparken ligger centralt i Bålsta längs med Runbrovägen i höjd med Kölvägen. Parken är senioranpassad, men öppen för alla. Omgiven av stora pilträd finns stolar, bänkar och bord fördelade på lite olika platser tillsammans med utegym, pergola och en grusgång som snirklar sig genom parken.

Om Runbroparken

Runbroparken ligger centralt i Bålsta och är planerad tillsammans med pensionärsföreningarna i Håbo. Här finns bland annat en pergola, utegym och övningsexempel anpassat för seniorträning. På flera olika platser finns möjlighet att sitta själv eller tillsammans med andra. I parken kan du spela schack med medhavda pjäser eller bara ta en vilopaus med egen hund eller bredvid den fina stenhund, som är placerad mellan två bänkar mitt i parken.

Placering

Runbroparken är placerad längs med Runbrovägen i höjd med Kölvägen.

Plantering

I parken finns en Ornäsbjörk, flera stora pilträd och körsbärsträd. Under våren blommar olika sorter av de vårlökar som planterats under hösten. Några av busksorterna som finns i parken är forsythia, magnolia, syren och rödbladig smällspirea. Det finns också en hel del perenna växter såsom höstaster, brudslöja, strandiris, höstanemon, flox, pion och apotekarros för att nämna några. Vid spaljén är klematis och honungsros planterade.

Ta sig hit

Gå eller cykla gärna till parken om du har möjlighet. Parkeringsplatser för bil finns i anslutning till parken. Det går också bra att parkera vid Centrum och promenera till parken.

Felanmälan

Om du upptäcker några fel i parken är vi tacksamma om du anmäler detta till oss genom en felanmälan. Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster