Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Badplatser

I Håbo finns två kommunala badplatser som vi ansvarar för - Ekillabadet och Kalmarsandsbadet. Badplatserna har bryggor, omklädningsrum och toaletter. Kalmarsandsbadet har även en tillgänglighetsanpassad spång ner till vattnet.

Håll omtänksamt avstånd även på badplatsen

Folkhälsomyndigheten bedömer att bad inte utgör en risk för smittspridning så länge vi håller avstånd till varandra i vattnet och på stranden.

Även på badplatser gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Det är viktigt att alla bidrar till att minska risken för smittspridning genom att hålla avstånd till varandra. Det gäller även på restauranger och caféer vid badplatser.

Svenska Livräddningssällskapet om strandvett och poolvett under coronapandemin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ekillabadet

Ekillabadet har hopptorn och kiosk.

Kalmarsandsbadet

Kalmarsandsbadet har rustats upp med fokus på tillgänglighet. Stranden har utrustats med spång och handikappsbrygga. Även altanen vid kiosken, toaletterna och omklädningsrummen har tillgänglighetsanpassats. Kiosken och ytskikten har fräschats upp under våren 2021. 

Övriga badplatser

Kommunen ansvarar inte för de övriga baden i kommunen.

Vattenkvalitet och provtagning

Vattenkvalitet och provtagning vid badplatser

Hund som badar i vattnet

Hundbad

Det finns en särskilt anvisad hundbadplats till vänster om det allmänna badet i Kalmarsand.

Hundar får inte vistas inom områden för allmänna badplatser under perioden 1 maj - 30 september. Observera att Ekillabadet ligger i ett naturreservat så där är reglerna särskilt stränga. I naturreservatet måste du hålla din hund kopplad året runt. På den grunda ”strandhyllan” växer bland annat den mycket sällsynta undervattenväxten småsvalting. Växten kan skadas av hundar som trampar runt i vattnet. På grund av detta är platsen inte lämpad som hundbadplats.

Tips på fler ställen som hundar kan bada på

I Aronsborgsviken och vid Lillsjön (som ligger norr om Kalmarsandsbadet) kan hundar bada.

Det finns även möjlighet för hundar att bada lite längre bort från Bålsta tätort. Du kan gå via Torresta naturstig ner till en öppen plats vid Mälaren som är utrustad med bänkbord. Torresta naturstig startar vid Vibyspåret och det är cirka 2 kilometer till vattnet. 

Sidansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster