Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Vandringsleder och stigar

Stig genom björkskog med vitsippor

I Håbo finns flera uppmärkta stigar och leder som passerar vackra utsiktspunkter, fina rastplatser och grillmöjligheter. Ta en lätt promenad längs med Hälsans stig, eller ge dig ut i skogen mot Vattunöden. Våra två elljusspår ger även möjlighet till en promenad under dygnets mörka timmar. För dig som vill gå lite längre är Upplandsleden ett bra alternativ.

Att ta en promenad i vardagen eller gå en dagstur längs med en uppmärkt led kan vara ett bra sätt att varva ner eller uppleva naturen och det kulturhistoriskt rika landskapet på nära håll.

Hitta ut med Naturkartan

I appen Sveriges naturkarta och på hemsidan www.naturkartan.se Länk till annan webbplats. kan du hitta ditt närmaste naturreservat, friluftsområdet eller smultronställe. I naturkartan finns flera av våra uppmärkta stigar och leder med.

 • Biskops-Arnö runt

  På Biskops-Arnö kan du njuta av de betade hagarnas mångfald, vyer över Mälaren och en rik kulturhistoria. På ön finns fyra uppmärkta vandringsslingor som är mellan 2-5 kilometer långa. Slingorna följer mestadels mindre grusvägar och är relativt lättgångna.

 • Björnbroslingan

  Björnbroslingan är en cirka 4,5 kilometer lång rundslinga runt Skörby i Bålsta. Slingan följer grusvägar genom öppet odlingslandskap och slingrande skogstigar.

 • Blå stigen Bålstaåsen

  Blå stigen slingrar sig genom den kuperade och strövvänliga skogen på Bålstaåsen intill Bålsta station.

 • Hjälstaviken runt

  Stigen är 8 kilometer lång är en slinga runt sjön. Stigens standar är varierande, från plana grusade gångvägar och spänger till smala stigar i kuperad terräng. Vilken årstid du än väljer att vandra så får du här en fin naturupplevelse.

 • Hälsans stig

  Hälsans stig finns i Bålsta och är en trygg och promenadvänlig stigslinga på cirka fyra kilometer utan given start- eller slutpunkt. Stigslingan passerar bland annat stationsområdet, centrum, Medborgarhuset och Upplandsleden.

 • Lillsjöslingan

  Lillsjöslingan är en 1,2 kilometer långa stig, som går kring Lillsjön i Bålsta. Stigslingan är en rundslinga och är markerad med blå markeringar och följer främst naturliga skogsstigar.

 • Prästbergsstigen

  Prästbergsstigen är en stig som går från Lillsjöns södra del till toppen av det 60 meter höga Prästberget. På toppen har du en fin utsikt över Mälaren.

 • Torresta naturstig

  I utkanten av Bålsta finner du Torresta naturstig som utgår från Vibyspårets parkering. Stigen är cirka två kilometer lång och går främst genom småkuperad halvöppen tallskog och är markerad med orange märken på träden.

 • Tallstigen

  Tallstigen finns i Granåsens naturreservat och är 290 meter lång och går från naturreservatets övre parkeringen (vid Teknikbacken) till Kvarnkojan. Den här stigen är anpassad för dig som har svårt att ta sig fram längs vanliga skogsstigar.

 • Upplandsleden

  Genom Håbo kommun går den kortaste delen av Upplandsleden, från Bålsta till Skokloster, som ger rika tillfällen till utsikter från åsarna mot blånande mälarfjärdar och ett vidsträckt jordbrukslandskap. Längs denna del av Upplandsleden finns det god möjligheter att gå delsträckor eller slingor.

 • Vandrarleden

  Bara ett stenkast från Bålsta station ligger Vandrarleden, en 3 kilometer lång stigslinga som går uppe på Rasberget vid Lilla Ullfjärdens sydöstra strand. Här är terrängen kuperad och skogen ger en känsla av vildmark.

 • Vattunödsleden

  Ta en tur längs med Vattunödsleden som knyter samman Viby friluftsområde i Bålsta och Vattunöden i Kalmarnäs naturreservat.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster