Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Tillgängliga naturområden

Det finns många fina naturområden att besöka för dig som behöver rullbara stigar och tillgänglighetsanpassad toalett och grillplats.

I Håbo finns flera fina natur- och grönområden att besöka som är tillgänglighetsanpassade på ett eller flera sätt. Här är några tips:

Hjälstaviken - fågelrik slättsjö

I anslutning till Jungfrulunden finns en handikapp-parkering. Hårdgjord gångväg och spång över äng och genom skog och vass leder fram till gömsle med utsikt mot sjön. Rastplats och toalett är tillgänglighetsanpassade. Läs mer om Hjälstaviken.

Biskops-Arnö - rik kulturhistorisk miljö

I anslutning till ladan på ön finns en parkering. På ön finns flera markerade stigar som mestadels följer äldre grusvägar, flera av dessa är plana och möjliga att köra med rullstol. Några hundra meter från parkeringen finns den 600-åriga biskopseken. Läs mer om Biskops-Arnö.

Granåsen - rastplats på åsen

I anslutning till Teknikbacken (slalombacke) finns en stor parkering. Härifrån går den tillgänglighetsanpassade Tallstigen som leder fram till rastplatsen vid Kvarnkojan. Vid Kvarnkojan finns det grillar, tillgänglighetsanpassade rastbord och toalett. Läs mer om Granåsen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kalmarnäs - rastplats med utsikt

Från parkeringen går en hårdgjord stig fram till en tillgänglighetsanpassad gillplats med utsikt över fälten. I anslutning till parkeringen finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Läs mer om Kalmarnäs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hälsans stig - genom bostads- och grönområden i Bålsta

Hälsans stig i Bålsta följer asfalterade och grusade gångvägar i Bålstas centrala delar. Den passerar bostadsområden, grönområden och skog. Läs mer om hälsans stig.

Tillgängliga naturområden i Uppsala län

I foldern Tillgängliga naturområden i Uppsala län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får du tips på härliga utflyktsmål som har hårdgjorda och rullbara stigar, tillgängliga grillplatser, badramper, gömslen, toaletter och mycket mera. Foldern är framtagen under 2019 av Länsstyrelsen i Uppsala län och Upplandsstiftelsen i samarbete med länets kommuner.

i+ - Utökad information om några av länets naturområden

Upplandsstiftelsen och Uppsala kommun har tagit fram informationsblad med utökad information om ett antal naturområden i länet med benämningen i+. Tanken är att du som vill och behöver ska kunna förbereda dig väl inför besöket. Läs mer om i+ här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Sidansvarig: Anett Wass

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster