Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Viby friluftsområde

Vibyspåret

Viby friluftsområde är ett cirka 140 hektar stort naturområde där du som besökare kan
motionera, vandra, grilla och njuta av den fina naturen. Friluftsområdet ligger cirka tre kilometer sydväst om Bålsta centrum. Här finns tre elljusslingor, en moutainbikeslinga och en discgolfbana samt utegym.

Viby friluftsområde består av vackert omväxlande och något kuperad skog som bitvis är mycket gammal och artrik. Här finns goda möjligheter till att ströva i skogen för att plocka bär och svamp, ta hundpromenader eller motionera.

Intill parkeringen finns det ett utegym samt två grillplatser, varav den ena är tillgänglighetsanpassad. Härifrån startar elljusspårets slingor, mountainbikeslingan samt discgolfbana. Även Torresta naturstig startar här samt Vattunödsleden. Vid parkeringen finns även en tillgänglighetsanpassad torrtoalett.

Under vintern ordnas skidspår i elljusspåren när det finns god tillgång till natursnö.

I anslutning till den lilla gula stugan vid områdets parkering finns det en låda med pedagogiskt material som skolor och förskolor kan boka för att använda på plats i undervisningssyfte. Läs mer om lärarlådan vid Vibyspåret.

Då det är många föreningar och motionärer som använder Viby friluftsområde så kan det periodvis vara trångt på områdes parkering. Ta gärna cykel eller buss till Viby friluftsområde om du har möjlighet.

Hitta hit

Med buss: Ta buss 302 från Bålsta station till Lastbergets vägskäl. Gå därifrån i bussens färdriktning genom rondellen och ta därefter första vägen till höger. Parkeringen ligger en liten bit fram längs grusvägen.

Med bil: Följ skyltningen mot Lastberget från Bålsta/Kraftleden. Vid skylten Lastberget 4, fortsätt rakt fram genom rondellen och ta därefter första vägen till höger. Parkeringen ligger en liten bit fram längs grusvägen.

Skötselansvarig

Håbo kommun. Moutainbikeslingan sköts av Bålsta CK och diskgolfbanan av Bålsta FK.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster