Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Sandviksåsen

Sandviksåsen

I den södra delen av naturreservatet Sandviksåsen finns ett klapperstensfält med en magnifik utsikt över Mälaren. Härifrån kan du gå en stigslinga kring reservatet som är fem kilometer lång.

Sandviksåsens naturreservat består av en åsrygg längs med Mälarens strand. Området ligger nordväst om Häggeby kyrka på Skoklosterhalvön och är en del av Uppsalaåsen. Större delen av åsen täcks av barrskog med bitvis stort inslag av lövträd.

På gång i området

Länsstyrelsen avråder just nu allmänheten från att besöka området på grund av att det finns mycket död gran i området som riskerar att falla ner över stigar. Läs mer på länsstyrelsen hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta hit

Med buss: Ta buss 311 från Bålsta till hållplats Häggeby kyrka. Följ Upplandsleden mot Överhassla, följ sedan skylten Naturreservat. Det är cirka två kilometer att gå från Häggeby kyrka.

Med bil: Ta väg 263 från Bålsta och sväng av mot Skokloster strax innan Övergran, följ skyltningen mot Skokloster, sväng av mot Häggeby kyrka, följ skyltningen mot Överhassla och sedan skylten Naturreservat.

Skötselansvarig

Länsstyrelsen i Uppsala län.

Foto: Gillis Aronsson

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster