Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Hälsans stig

Människor vandrar i solsken längs med Hälsans stig i Bålsta

Hälsans stig finns i Bålsta och är en trygg och promenadvänlig stigslinga på cirka fyra kilometer utan given start- eller slutpunkt. Stigslingan passerar bland annat stationsområdet, centrum, Medborgarhuset och Upplandsleden.

Hälsans stig går längs med asfalterade eller grusade gångvägar och fungerar väl även för rullstol, permobil eller barnvagn. Längs med Hälsans stig är varje kilometer utmärkt med en kilometerskylt som gör att du kan räkna ut hur långt du har gått. Däremellan sitter det skyltar som pekar åt vilket håll stigen går oavsett i vilken riktning du promenerar.

Den första Hälsans stig (Slí na Sláinte – ”stigen till hälsan”) anlades på Irland 1995 av den irländska Hjärtfonden. Tanken var att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar Idag finns Hälsans stig i drygt tio länder i Europa och Nordamerika. Det är också ett koncept som spritt sig i Sverige- det finns drygt 120 stycken olika Hälsans stig över hela landet.

Hitta hit

Hälsans stig går i en rundslinga som passerar centrum, stationen, Bålstaåsen, gamla centrum och Västerängen. Om du kommer med bil eller buss till Bålsta är stationen en lämplig startpunkt.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster