Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Tallstigen

Tallstigen genom skog

Den här stigen är anpassad för dig som har svårt att ta sig fram längs vanliga skogsstigar. Här kan du som sitter i rullstol eller permobil komma ut i skogen och fram till Kvarnkojan på ett lättframkomligt sätt.

Tallstigen finns i Granåsens naturreservat och är 290 meter lång och går från naturreservatets övre parkeringen (vid Teknikbacken) till Kvarnkojan. Det finns två viloplatser längs med stigen, en som utgörs av en bänk och en andra med ett bord.

Tallstigen invigdes 2014 har anlagts av Håbo kommun i samarbete med Upplandsstiftelsen, HSO Håbo och Bålsta skidklubb med stöd av den lokala naturvårdssatsningen (LONA).

Vintertid (december-mars) är Tallstigen inte tillgänglig för rullstol eller permobil då stigens entré ligger innanför det skidspår som anläggs i området.

Hitta hit:

Med buss: ta buss 895, 803 eller 311 från Bålsta station till hållplats Grans gård. Därifrån är det en cirka 400 meter lång uppförsbacke till reservatets övre parkering.

Med bil: Ta väg 263 från Bålsta, sväng till höger vid den stora ladan strax utanför Bålsta samhälle där det står skyltat Granåsens naturreservat. Övre parkeringen ligger cirka 400 meter uppför backen.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster