Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Smultronställen i naturen

Biskopseken

Håbo kommun arbetar tillsammans med Upplandsstiftelsen och länets övriga kommuner med ”Smultronställen i naturen”. Verksamheten syftar till att göra det lättare för människor att komma ut i naturen och skapa naturupplevelser för fler. I Håbo kommun finns tre smultronställen.

Kvarnkojan

Kvarnkojan är ett område som ligger mitt i Granåsens naturreservat, cirka fyra kilometer från Bålsta centrum. Vid Kvarnkojan finns goda möjligheter att grilla och ha picknick.

Läs mer om Kvarnkojan och Granåsens naturreservat

Biskopseken

Biskopseken (bilden) är Biskops-Arnös grövsta och äldsta träd. Med en omkrets av 725 centimeter är den Håbo kommuns grövsta ek. Biskopseken har en central och lättillgänglig plats på ön.

Läs mer om Biskops-Arnö

Kalmarnäs

Till Kalmarnäs kan du åka för att komma nära Mälaren, njuta av utsikten och ta en kort promenad i skogen. Ta gärna med picknickkorgen eller något att grilla.

Läs mer om Kalmarnäslandets naturreservat

Frösundaviks strandpark (På gång)

Arbete pågår under 2020 för att utveckla Frösundaviks strandpark och utsiktberget intill till ett nytt Smultronställe i naturen. Beslut om att detta kan utvecklas till ett nytt smultronställe togs i september 2020 av styrgruppen för Smultronställen i naturen som består av representanter från alla länets kommuner samt Upplandsstiftelsen. Planen är att det nya smultronstället ska kunna invigas någon gång under 2021.

Hitta ut med Naturkartan

I appen Sveriges naturkarta och på hemsidan www.naturkartan.selänk till annan webbplats kan du hitta ditt närmaste naturreservat, friluftsområdet eller smultronställe. Välj Uppsala läns naturkartan och sök efter badplatser, vandringsleder eller grillplatser. Informationen i Uppsala läns naturkarta har tagits fram av Länsstyrelsen och Upplandsstiftelsen, i samarbete med länets kommuner.

Vill du ut och vanda på Upplandsleden så kan du i appen, eller på hemsidan söka fram naturkartan Upplandsleden. Där finns etappbeskrivningar och information om vilken service som finns längs leden.

Sidansvarig: Anett Wass

2020-09-09

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster