Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Smultronställen i naturen

Biskopseken

Håbo kommun samverkar tillsammans med Upplandsstiftelsen och länets övriga kommuner med ”Smultronställen i naturen”. Samverkan syftar till att göra det lättare för människor att komma ut i naturen och skapa naturupplevelser för fler. I Håbo kommun finns fyra smultronställen.

Frösundaviks strandpark

Frösundaviks strandpark är kommunens senaste smultronställe (bilden ovan)! Här kan du doppa tårna i vattnet, grilla med vänner eller vila en stund på de släta klipporna. Vid Frösundaviks strandpark finns det utrymme för umgänge och avkoppling. Följ stigen upp på höjden och njut av utsikten över Mälaren.

Läs mer om parkområdet i Frösundavik här.

Kvarnkojan

Kvarnkojan är ett område som ligger mitt i Granåsens naturreservat, cirka fyra kilometer från Bålsta centrum. Vid Kvarnkojan finns goda möjligheter att grilla och ha picknick.

Läs mer om Kvarnkojan och Granåsens naturreservat

Biskopseken

Biskopseken (bilden) är Biskops-Arnös grövsta och äldsta träd. Med en omkrets av 725 centimeter är den Håbo kommuns grövsta ek. Biskopseken har en central och lättillgänglig plats på ön.

Läs mer om Biskops-Arnö

Kalmarnäs

Till Kalmarnäs kan du åka för att komma nära Mälaren, njuta av utsikten och ta en kort promenad i skogen. Ta gärna med picknickkorgen eller något att grilla.

Läs mer om Kalmarnäslandets naturreservat

Hitta ut med Naturkartan

I appen Sveriges naturkarta och på hemsidan www.naturkartan.se Länk till annan webbplats. kan du hitta ditt närmaste naturreservat, friluftsområdet eller smultronställe. Välj Uppsala läns naturkartan och sök efter badplatser, vandringsleder eller grillplatser. Informationen i Uppsala läns naturkarta har tagits fram av Länsstyrelsen och Upplandsstiftelsen, i samarbete med länets kommuner.

Vill du ut och vanda på Upplandsleden så kan du i appen, eller på hemsidan söka fram naturkartan Upplandsleden. Där finns etappbeskrivningar och information om vilken service som finns längs leden.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster