Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Lillsjöslingan

Gå en runda kring Lillsjön och upplev områdets vackra natur.

Lillsjöslingan är en 1,2 kilometer långa stig, som går kring Lillsjön i Bålsta. Stigslingan är en rundslinga och är markerad med blå markeringar och följer främst naturliga skogsstigar och terrängen är bitvis kuperad. I sjöns norra del finns en bredare spång med några sittbänkar. I sjöns södra del finns en grillplats med bänkbord samt ett bänkbord med tak där det är fint att ta en paus.

Lillsjöslingan har tillkommit genom det lokala naturvårdsprojekt Tillgängliggöra Lillsjön (LONA) som pågick mellan 2021-2023.

Hitta hit

Lillsjön ligger mellan Draget och Kalmarsand i Bålsta. Området har två huvudsakliga entréer, en vid Draget (norra delen av sjön) och en vid Kalmarsand (södra delen av sjön)

Gå eller cykla: Du kan gå eller cykla hit via gång- och cykelvägen som går från centrala Bålsta till Kalmarsand eller Draget. Vid Lillsjörännan i Draget är entrén vid den lilla parkeringen intill dagvattendammen. Vid Kalmarsand är entén via gångtunneln under järnvägen.

Med buss: ta SL buss 579 från Bålsta station till hållplats Draget. Följ Lillsjörännan till den lilla parkeringen på vänster sida vägen. Eller ta UL buss 301 från Bålsta station till hållplats Kalmarsand och sedan går du cykel- och gångvägen mot järnvägen där du finner en gångtunnel under järnvägen till sjöns södra del.

Med bil: Det går att parkera vid Draget (Lillsjörännan) i den norra delen av sjön där det finns en parkeringsplats för cirka 15 bilar. Du kan även parkera bilen längs med vägen vid Kalmarsand och gå cykel- och gångvägen mot järnvägen där du finner en gångtunnel under järnvägen till sjöns södra del.

 

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster