Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Nu är det dags för årets Skräpplockardagar

Under perioden 22-26 april pågår årets Skräpplockardagar. Håbo kommun deltar varje år i Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning. Runt om i landet och i Håbo plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är ok.

I år har över 1500 deltagare i Håbo hittills anmält sig. De flesta deltagare är från förskolor och grundskolor i kommunen, men också föreningar har anmält att de kommer att delta i aktiviteten. Utöver det sker kommunens skräpplockning som vanligt genom att hålla fint och plocka skräp på allmänna ytor.

Var med du också och plocka skräp, som privatperson behöver du inte anmäla dig. Städningen sker på allmän mark, till exempel i ditt bostadsområde, längs med gång- och cykelvägar, i parker, på idrottsplatser och/eller i skogspartier. Kom ihåg att skräpet ska källsorteras på någon av återvinningsstationerna i kommunen, eller i ditt fyrfackskärl om du bor i villa. Det går också bra att slänga skräp i någon av alla de papperskorgar som finns i Håbo kommun.

Läs mer om kampanjen på Håll Sverige Rents webbsida och passa på att anmäla dig: Skräpplockardagarna | Håll Sverige Rent (hsr.se) Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om Håbo kommuns medverkan: www.habo.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster