Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Skräpplockardagarna

Blå soppåsar i mitten och barns ben och fötter i en ring runt påsarna. Efter skräpplockning.

Varje vår deltar Håbo kommun i Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockardagarna för att motverka nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Vad innebär kampanjen?

Skräpplockardagarna är Stiftelsen Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. I förra årets kampanj deltog 700 000 skräpplockare och hela 181 kommuner hjälpte till genom att sprida ordet, hämta upp skräpet och mycket mer. Kampanjen riktar sig särskilt till förskolor, skolor och ungdomsföreningar men alla som vill kan ge sig ut och plocka skräp under Skräpplockardagarna.

Här hittar du mer information om själva kampanjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktiviteter i Håbo under Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna genomförs årligen i Håbo kommun under slutet av april. Under Skräpplockardagarna publicerar kommunen information och nyheter om skräpplockningen samt genomför vägstädning längs kommunens större leder. Information hittar du här på håbo.se och på kommunens Facebooksida.

Vad gör jag med mitt insamlade skräp?

Allt insamlat skräp kan:

  • källsorteras i ditt fyrfackskärl om du bor i villa
  • källsorteras på någon av återvinningsstationerna
  • källsorteras på vår återvinningscentral i Västerskog

Observera att det inte är tillåtet att lämna osorterat avfall på återvinningsstationerna eller återvinningscentralen. Där ska allt sorteras i rätt behållare.

Var kan jag plocka skräp?

Städningen sker på allmän mark, till exempel i ditt bostadsområde, längs med gång- och cykelvägar, i parker, på idrottsplatser och/eller i skogspartier.

Var försiktig på platser där det kör bilar. Undvik att plocka skräp för nära bilvägar, i exempelvis diken. Om ni plockar skräp med barn tänk på att vara extra försiktiga och att ni har ansvaret över barnen.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster