Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Vatten och avlopp

Torresta strand och sjö

Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. I Håbo är det många som har kommunalt vatten- och avlopp och vissa har eget vatten och avlopp. Det är Håbo kommun som ansvarar för kommunalt vatten och avlopp.

Håbo kommun levererar kommunalt vatten och avlopp till de fastigheter som ligger inom så kallade verksamhetsområden. Verksamhetsområden är geografiska områden där kommunfullmäktige beslutat att kommunalt vatten och avlopp ska finnas. Det är en skyldighet kommunen har mot enskilda kunder.

På samma sätt har enskilda kunder inte möjlighet att säga upp ett VA-abonnemang för att man för tillfället inte har behov av kommunalt vatten och avlopp till sin fastighet. VA-ledningarna och anläggningar måste finnas kvar och underhållas för att stå i beredskap att förse Håbo kommun med dricksvatten och leda bort avlopp när det krävs. Systemet är detsamma över hela landet och regleras av lagen om de allmänna vattentjänsterna.

Bestämmelser för vatten- och avloppsanläggningar

ABVA (Allmänna bestämmelser för användande av Håbo kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar) Pdf, 340.3 kB. reglerar ansvarsfördelningen mellan fastighetsägare och Håbo kommun.

​Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster