Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Lågtryck gjorde att luftstötvåg fortplantade sig mer än vanligt

Den 12 december genomfördes en planerad sprängning i Logistik Bålsta-området. Vibrationsmätare finns uppsatta i närheten av området. Mätvärdena från sprängningen har inte överskridit gränsvärdena, utan legat på låga nivåer. Men på grund av lågtrycket den dagen fortplantade sig luftstötsvågen mer än vanligt. Det innebar att sprängningen har uppfattats som större än vid tidigare tillfällen.

Innan sprängningsarbetena startade i höstas gjorde företaget Bergsäker AB en riskanalys av påverkan på omgivningen av sprängningen. I analysen finns bland annat riktvärden för tillåtna vibrationer angivna. Mätare för vibrationer från sprängning inom riskområdet finns uppsatta och följs kontinuerligt upp.

Sms inför sprängning

För att förbättra och utveckla informationen till närboende inför sprängningarna ges möjlighet att få information via sms.

Om du önskar få information inför varje sprängtillfälle – mejla namn, adress och mobilnummer till viktor.frisk@bergbolaget.se eller via sms till 0732-55 78 24. Då läggs du in i kontaktlistan och får sms inför kommande sprängningar.

Frågor och funderingar

Välkommen att kontakta NREP Logicenter via mejl till info@logicenters.com vid frågor och funderingar.

Här kan du läsa mer om Logistik Bålsta och hålla dig uppdaterad

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster