Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Markarbetena intill nya busstorget har startat

Platsen där nya busstorget anläggs i Bålsta, sett uppifrån.

Nu har markarbeten inletts på och intill det nya busstorget i Bålsta. Det innebär att gående och cyklister, som ska till tåg och pendeltåg, får ta en annan väg än vanligt.

Markarbetena handlar bland annat om att en kulle ska tas bort. Massorna som schaktas bort körs sedan till ytan nedanför nya busstorget där de används för att bilda underlag för en grönyta. Samtidigt påbörjas arbete med VA-ledningar och grovterrassering för nya resecentrumet.

Under den här perioden, cirka 5-6 veckor, hänvisas gående till en avgränsad gångväg i ena änden av byggområdet för det nya busstorget.

Klicka på bilden för att se en större bild där den tillfälliga gångvägen till tågstationen är markerad med grönt. Den gröna rutan visar var tillfälliga cykelställ kommer att placeras. De röda ytorna är avstängda för allmänheten, där pågår arbete.

Lastbilar passerar busstorget

Vi ber er vara uppmärksamma på att det blir ökad trafik på busstorget medan arbetet pågår. Cirka 5-6 lastbilar i timmen kommer att passera. De kör bort de massor som schaktas bort.

Toalett och vänthall

Just nu går det inte att komma åt toaletten och vänthallen. Vi ber om ursäkt för det besvär detta kan orsaka. Planen är att öppna dem igen vecka 35.

Fler cykelställ på gång

Antalet cykelställ vid stationen och busstorget kommer att vara mindre än vanligt medan dessa arbeten pågår.

Ett antal tillfälliga cykelställ kommer att placeras ut inom kort.

Arbetet fortsätter

Nästa steg innebär VA-arbeten längs Stockholmsvägen. Då kommer gående till tåg och pendeltåg via det tillfälliga busstorget. Trädfällning har gjorts inför VA-arbetena.

Läs mer om markarbetena i en tidigare nyhet

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster