Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Företagare och andra aktörer välkomnas att teckna hållbarhetslöften

Nu kan du som är företagare eller annan verksam aktör i Uppsala län teckna hållbarhetslöften. Mejlar du in ditt intresse för att teckna löfte senast den 21 september kan du vara med på årets löftessignering. Det går självklart bra att teckna hållbarhetslöften när som helst under året. Tillsammans ökar vi takten i hållbarhetsarbetet.

Länsstyrelsen i Uppsala län erbjuder dig som aktör i länet att teckna hållbarhetslöften. Först ut var åtgärdsprogrammet för minskad klimatpåverkan och i år finns även möjlighet att teckna sig för åtgärder för ekosystem och biologisk mångfald. Du väljer själv hur många åtgärder som du vill teckna och inom vilka åtgärdsprogram.

Syftet med löftena är att stärka fokus och samverkan i miljöarbetet och därmed öka åtgärdstakten för att nå generationsmålet, de nationella miljökvalitetsmålen och den ekologiska dimensionen i FN:s globala hållbarhetsmål.

Håbo kommun är en av de aktörer i länet som har tecknat hållbarhetslöften för minskad klimatpåverkan och som i år ska teckna löften för ekosystem och biologisk mångfald. Vi behöver agera kraftfullt och i samverkan för att nå uppsatta mål. Vi uppmanar därför kommunens företag som också är en viktig aktör i länet att vara med oss i arbetet.

Hållbarhetslöften driver på länets miljömålsarbete
- så här gör du för att vara med

Hållbarhetslöften är en frivillig avsiktsförklaring mellan Länsstyrelsen och aktörer i länet med syfte att stärka genomförandet av de fyra regionala åtgärdsprogrammen i ”Färdplan för ett hållbart län”.

Att teckna ett hållbarhetslöfte kan vara ett sätt för er verksamhet att synliggöra ert hållbarhetsarbete. Aktörers hållbarhetslöften publiceras på Länsstyrelsens webbplats.

Alla aktörer som tecknar hållbarhetslöften är välkomna till en ceremoni på slottet i Uppsala där signering sker och åtgärdsarbetet uppmärksammas. I år sker det den 13 november.

Det går jättebra att teckna löften ur båda programmen nu i år. För att kunna vara med på ceremonin på slottet behöver Länsstyrelsen veta att din organisation vill teckna hållbarhetslöften före den 21 september.

Om du har frågor eller vill ha mer information

Är du intresserad av att teckna hållbarhetslöften eller har frågor om länets arbete med hållbarhetslöften, kontakta länsstyrelsen via hallbarhetsloften.uppsala@lansstyrelsen.se

Klicka här för att läsa mer om Håbo kommuns hållbarhetslöften

Klicka här för att läsa mer på Länsstyrelsens webbbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster