Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Källsorteringsstation på plats vid Kvarnkojan på Granåsen

Vid nästa utflykt till Kvarnkojan på Granåsen kan du källsortera ditt avfall. Nu är soptunnorna ersatta med en ny källsorteringsstation för plast, papper och restavfall. Inom kort kommer det också att finnas ett pantrör där du kan lämna pantflaskor och burkar.

Granåsen är ett populärt område där många människor uppskattar att spendera sin tid. Genom att använda källsorteringsstationen bidrar du till en ökad sortering av ditt avfall och därmed blir det mindre restavfall som går till förbränning.

Tillsammans kan vi se till att inget skräp hamnar i vår natur.

Det här är Granåsen

Granåsen är ett mycket populärt friluftsområde och naturreservat, ungefär fyra kilometer norr om Bålsta centrum.

Området ligger på Uppsalaåsen som österut sluttar brant ned mot Lilla Ullfjärden. På åsen finns en fin gammal barrskog och längs vattenlinjen lövrik strandskog med sällsynta växter, svampar och fåglar. Längs gångvägen till Kvarnkojan från nedre parkeringen kan du se backsipporna blomma om våren.

I naturreservatet finns flera lättgångna stigar som går genom gammal barrskog. Från den övre parkeringen till Kvarnkojan går bland annat Tallstigen, en 300 meter lång stig som är tillgänglighetsanpassad på somrarna.

Klicka här för att läsa mer om Granåsen

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster