Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Håbo kommun högt upp i ranking av arbetet med Agenda 2030

Håbo kommun hamnar på tredje plats i länet och på 55:e plats i landet. Det är tidningen Dagens samhälle som rankar kommunernas arbete med Agenda 2030.

Det är glädjande att Håbo fortsätter att placera sig högt i rankingen av kommuners arbete med Agenda 2030. Detta är ett fortsatt pågående arbete och vi vill bli bättre i vårt hållbarhetsarbete, säger Marie Lundqvist, tillförordnad kommundirektör i Håbo kommun.

Agenda 2030 är FN:s arbete för att uppnå en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar utveckling. Agendan innehåller 17 globala mål och nyckeltalen är ett sätt att mäta och följa upp omställningen till ett ekologiskt hållbart samhälle.
Agenda 2030 - Globala målen - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunen har i jämförelse med andra kommuner ett flertal positiva nyckeltal gällande Agenda 2030.

Det betyder inte att vi kan luta sig tillbaka i vårt hållbarhetsarbete. För närvarande håller vi på att ta fram flera styrdokument, bland annat en hållbarhetsstrategi för att tydligare styra mot ett hållbart Håbo, säger Anna Atterlöf, miljöstrateg och tillförordnad planeringschef i Håbo kommun.

Ekologiska livsmedel

Ett av nyckeltalen som hon vill lyfta och som den kommunala organisationen direkt kan påverka, är andelen ekologiska livsmedel i verksamheterna.

Vi är inte bäst, men det är ett positivt nyckeltal och jag vill lyfta vår måltidsservice som jag vet arbetar hårt för att kunna erbjuda detta till våra kommuninvånare, säger hon.

Håbo kommun har även låg arbetslöshet och hög andel förvärvsarbetande invånare vilket är också är nyckeltal som jämförs i Agenda 2030-arbetet. Också här ligger Håbo bra till i jämförelse med andra kommuner.

De senaste åren har vi även fokuserat på arbetet med tillgången till bredband i kommunen, avslutar Anna Atterlöf.


Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster