Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Lär dig allt om vattnets väg och gör ett quiz på biblioteket på världsvattendagen

Logga för världsvattendagen 2024

UN Water

Vatten är en grundförutsättning för allt levande på jorden, för människors hälsa och en hållbar utveckling. Den 22 mars uppmärksammar VA-avdelningen i Håbo kommun Världsvattendagen.

Varje år den 22 mars inträffar världsvattendagen. Världsvattendagen startades av FN:s generalförsamling 1992 och målet med dagen är att lyfta vattenfrågor i alla dess former. Vatten är en gemensam global naturresurs som rör sig i ett evigt kretslopp och spelar en viktig roll för en global hållbar utveckling. Årets tema är Vatten för fred. När vatten är en bristvara eller blir förorenat, eller när människor har ojämlik eller ingen tillgång till vatten, kan spänningar uppstå mellan samhällen och länder. Samtidigt struntar vattnets rinnvägar i administrativa områden. Oavsett var vi bor är alla är beroende av tillgången till rent vatten, därför är det också viktigt att vi alla tar ansvar för att hålla vårt gemensamma vatten rent.

Vattnets väg från mälaren till ditt hem

Allt vatten i naturen cirkulerar i ett evigt kretslopp som en förnybar resurs, det vatten vi dricker idag är detsamma vatten som dinosaurierna drack för flera miljoner år sedan. Faktum är att jorden är täckt av vatten, men bara tre procent av jordens vatten är sötvatten. Två procent av sötvattnet är bundet i glaciärer så det återstår bara en procent av jordens vattenresurser som är tillgängliga för jordens befolkning.

Den 22 mars kan du se en utställning på biblioteket där du får följa med på vattnets väg från Mälaren till dig och ditt hem. När du är klar kan du testa dina kunskaper i ett quiz, svarar du rätt har du möjlighet att vara med i utlottningen av en bok!

Prata vatten med VA-avdelningens personal

Mellan 12:30 och 14:30 finns personal från VA-avdelningen på plats i biblioteket och svarar på frågor om vatten. Vi ses!

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster