Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Välkommen till Ekilla och Kalmarsand!

Nu är badsäsongen igång. Håbo kommun har ansvar för två badplatser – Ekilla och Kalmarsand. Här finns kiosk, bryggor och toaletter. Ekillabadet har även hopptorn. Kalmarsandsbadet är tillgänglighetsanpassat med spång och handikappbrygga.

Sommaren 2021 ansvarar Håbo FF för kiosken på Kalmarsand. De håller öppet under veckorna 24–32 med hjälp av föreningsaktiva ungdomar. Öppettiderna är måndag till fredag klockan 11.00–18.00 och lördag till söndag klockan 10.00–15.00. Toaletterna är öppna samma tider som kiosken.

Kiosken i Ekilla drivs av en extern entreprenör. Öppettiderna är väderberoende, men vid fint väder är det öppet mellan klockan 11.00 och 18.00.

Håll avstånd

Tänk på att hålla omtänksamt avstånd. Folkhälsomyndigheten bedömer att bad inte utgör en risk för smittspridning så länge vi håller avstånd till varandra i vattnet och på stranden. Om det är för många besökare på stranden – gör något annat. Blir det för trångt på våra stränder kan vi behöva stänga våra badplatser.

Med anledning av covid-19 är omklädningsrummen på Kalmarsand stängda. Toaletterna kommer däremot vara öppna med stort ansvar från våra besökare.

Vattenkvalitén på våra badplatser

Du hittar information om vattenkvalitén och provtagning här:

Hundbad

Det finns en särskilt anvisad hundbadplats till vänster om det allmänna badet i Kalmarsand.

Hundar får inte vistas inom områden för allmänna badplatser under perioden 1 maj - 30 september. Ekillabadet ligger i ett naturreservat så där är reglerna särskilt stränga. I naturreservatet måste du hålla din hund kopplad året runt. På den grunda ”strandhyllan” växer bland annat den mycket sällsynta undervattenväxten småsvalting. Växten kan skadas av hundar som trampar runt i vattnet. På grund av detta är platsen inte lämpad som hundbadplats.

Läs mer om hundbad

Sidansvarig: Håbo kommun

 

Klicka för support
Stäng supportfönster