Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Träffpunkt Pomona

Träffpunkten -
Vi sätter seniorers hälsa i centrum

Vi är en mötesplats för dig som är över 65 år och bor i Håbo kommun. Vi erbjuder träning och olika sociala aktiviteter. Tillsammans skapar vi en trevlig och välkomnande atmosfär där du kan träffa nya och gamla vänner. Vi försöker att hålla ett brett utbud och hoppas att du kan hitta något som intresserar dig. Varmt välkommen att besöka oss!

Under sommaren har vi öppet 9.00 - 15.00 (lunchstängt 12.00-13.00). Semesterstängt vecka 26 och 29
eftersom vi planerar och packar så har vi bara sommarträningen schemalagd.

Sommarträning med start vecka 27, (2 juli). Läs mer om sommarträningen här. Pdf, 56.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Flytt av verksamheten

Till hösten 2024 kommer vi att flytta verksamheten till Parkgården på Västerhagsvägen 17 i gamla Bålsta. Håll utkik här efter datum när vi startar upp och vilka aktiviteter vi kommer att kunna erbjuda

Kom och träna kostnadsfritt

Våra kroppar är gjorda för rörelse oavsett ålder och fysisk förmåga. En stark kropp och bra balans har stor betydelse för hur du mår. Utnyttja möjligheten att träna kostnadsfritt på Pomonas träffpunkt tillsammans med Annette och Karin. Det är aldrig försent att förbättra sin hälsa, så ta chansen till ett starkare och rörligare liv. Vi har flera olika träningspass och vi hoppas att du ska hitta något som passar dig. Läs mer om de olika träningsmöjligheterna här nedanför. Tillsammans gör vi Håbo starkare!

Digital support

Tekniken är under ständig utveckling och ibland kan den kännas svår och exkluderande. Hos oss kan du få stöd, hjälp och trygghet när det gäller den digitala världen. Allt ifrån hur Swish fungerar, måste man ha BankID? Vad är en smart telefon, är det svårt att ringa videosamtal eller vilken fråga som helst som du vill veta mer om. Tillsammans lär vi oss mer och blir tryggare i den digitala världen. Under sommaren har vi drop in under arbetstid alla dagar utom torsdagar.

Öppettider

Måndag - fredag mellan 09.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Din åsikt är viktig

Dina förslag och åsikter är något som vi värdesätter väldigt högt eftersom vår målsättning är att skapa en mötesplats där du som besökare kan vara med och tycka till om, påverka och utforma. Berätta gärna för oss vad du tycker.

Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Se vår presentationsfilm om Träffpunkten i spelaren ovan. Klicka nere i högra hörnet av videon om du vill titta i helskärmsläge.

I september kommer vi att starta en intensivkurs i balans. Kursen pågår i 7 veckor och du tränar två dagar i veckan. Vi testar din balans första passet och sedan sista gången och jämför resultaten, du kommer bli förvånad över resultatet om du tränar målinriktat. Träningspasset innehåller förutom balansövningar även styrketräning för ben och vrister som är viktiga för balansen. Du bör kunna gå utan rollator inomhus då passet är mestadels stående och du rör dig utan stöd. Du får även bra tips på övningar som du kan träna hemma.

Tisdagar och torsdagar klockan 9.30
Plats: Västerhagsvägen 17 (Parkgårdens gym)

Anmälan krävs, välkommen!

Det här är ett lågintensivt pass för dig som har svårt att träna stående. Vi tränar i ett lugnt tempo och stretchar rörlighet i överkroppen, benstyrka och bålstabilitet. Vi sitter ner hela passet så det går bra även om du är rullstolsburen.

Måndag, tisdag och torsdag klockan 10.30
Plats: Västerhagsvägen 17 (Parkgårdens gym)

Ingen anmälan, välkommen att prova på!

Cirkelträning är en träningsform för dig som vill träna styrka och kondition på ett effektivt sätt. Träningen görs i olika stationer och du utför en övning i taget mellan 30-60 sekunder, vilar och går till nästa övning. Vi går igenom hela kroppen på ett pass, rygg, mage, ben, armar och kondition. Övningarna anpassas efter din förmåga och vi använder oss av en del träningsredskap som hantlar, kettlebell och pilatesboll bland annat. Du behöver kunna ta dig ner på golvet utan större besvär eftersom en del av övningarna innebär att du klarar av det.

Tisdag och torsdag klockan 8.30
Plats: Västerhagsvägen 17 (Parkgårdens gym)

Ingen anmälan, välkommen att prova på!

För dig som vill träna i gymmiljö finns en möjlighet att träna div styrka och balans med aktivitetsledarna Annette och Karin finns i lokalen som stöd. Du anmäler ditt intresse till Träffpunkten som ger dig en tid. Det kostar ingenting. Gymmet ligger mittemot entrén till Parkgårdens omvårdnadsboende på Västerhagsvägen 17.

Måndag klockan 9.30 (fullt)
Tisdag klockan 8.30
Torsdag klockan 13.00 och 14.00

Anmälan krävs, varmt välkommen med din intresseanmälan!

För dig som vill träna i gymmiljö finns en möjlighet att träna div styrka och balans med aktivitetsledarna Annette och Karin finns i lokalen som stöd. Du anmäler ditt intresse till Träffpunkten som ger dig en tid. Det kostar ingenting. Gymmet ligger mittemot entrén till Pomonas gamla restaurang på Viktoriastigen 34.

Onsdag klockan 8.30, 9.30, 10.30, 13.00 och 14.00
Fredag klockan 8.30, 9.30 och 10.30

Anmälan krävs, varmt välkommen med din intresseanmälan!

SOS Alarm har tagit fram en 112-app för mobiltelefoner som ökar din trygghet. Vi på Träffpunkt Pomona kan hjälpa dig om du behöver extra stöd med nedladdning eller användning av appen. Du är välkommen att boka en tid för att få hjälp genom att kontakta någon av våra aktivitetsledare (Annette Wernblom och Karin Fernström). Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Har du ingen egen telefon är du också välkommen att kontakta oss aktivitetsledare för att höra vilka alternativ som finns.

Appen finns tillgänglig för alla som bor eller vistas i Sverige och är helt kostnadsfri. Du laddar ner appen till din telefon från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

Läs mer
Du hittar mer och uppdaterad information om 112-appen på hemsidan för SOS Alarm. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur laddar jag ner appen?
Programmen du kan använda på din smarta telefon kommer i form av ”appar” som du laddar ner till telefonen från App Store (iPhone) eller Google Play (Android). Dessa verktyg är redan förinstallerade på din mobiltelefon. Följ de här stegen för att ladda ner appen:

  1. Klicka på symbolen för App Store alternativt Google Play i din telefon.
  2. I nedre högra hörnet finns symbolen för ”Sök”. Klicka på den eller sökfältet längst upp om du har Google Play.
  3. Skriv namnet på den app du vill ladda ner. Vet du inte vad den heter finns det flera kategorier att bläddra i.
  4. När du hittat appen du vill ha, tryck på hämta/installera.
  5. Du kommer eventuellt behöva logga in med ditt Apple-ID alternativt till Google Play. Nu laddas appen ner!

Du laddar ner appen här:

App Store - SOS Alarm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Google Play - SOS Alarm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss på Träffpunkten

Aktivitetsledare Annette Wernblom
Telefon: 0171-528 91 eller 072-202 57 87
E-post: annette.wernblom@habo.se

Aktivitetsledare Karin Fernström
Telefon: 0171-538 84 eller 070-373 85 52
E-post: karin.fernstrom@habo.se

Enhetschef Mikael Karlsson
Telefon: 0171-66 21 80
E-post: mikael.karlsson@habo.se

Sidansvarig: Karin Fernström och Anett Wernblom

Klicka för support
Stäng supportfönster