Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Lillsjön färdigställt för utomhusupplevelser

Nu är området kring Lillsjön iordningsställt för utflykt, rekreation och härlig utetillvaro. Här kan du promenera, grilla eller bara njuta av speglingen i den lilla åsgropsjön. Runt Lillsjön finns en uppmärkt stigslinga på 1,2 kilometer med flera sittbänkar, rastplatser och närhet till andra stigar som leder vidare till historia och vackra höjder.

Lillsjön ligger mellan Draget och Kalmarsand och det går lätt att ta sig dit med cykel, buss eller bil. Parkering finns i direkt anslutning, vid Lillsjörännan, men det går också att nå området under en järnvägspassage vid Kalmarsand.

Lillsjön är en så kallad åsgropsjö och omges av en hög ås och en förkastningsbrant. Längs med stigslingan vid sjöns sydöstra sida finns en nygjord trappa, med breda och även sittvänliga steg uppför åssluttningen. Längst upp vid trappans slut hittar du grillplats, bord och sittplatser med en vacker vy över sjön. På flera delar av slingan runt sjön finns nygjorda spänger.

Området kring Lillsjön erbjuder inte bara frisk luft och vackra omgivningar, men också ett stort utbud av kulturhistoria. Här kan du vandra upp till Prästberget och njuta av fin utsikt över Kalmarviken, men också ta del av mycket gamla spår i naturen. Till exempel finns strax nordost om Lillsjön ett omfattande forntida vägsystem i form av vägbankar och hålvägar, och spår från dåtidens viktiga landsväg mellan Stockholm och Bergslagen.

Området är väl skyltat med informationsskyltar om såväl kulturhistoria, storyspot och andra sevärdheter.

Läs mer om Lillsjön, dess natur och mångfald och rika historia: Lillsjön - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

I Håbo finns mycket att uppleva. Läs mer på www.habo.se/upplevhabo

Upplev Lillsjön digitalt genom filmen:

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster