Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Så vet du om det är VA-avdelningen som kontaktar dig

Våra grannkommuner Enköping och Upplands-Bro har haft problem med ett företag som ringer till villaägare och säger att de ska komma och spola rören i personens hem på uppdrag av kommunen. Vi vill informera om att det inte är kommunens VA-avdelning som hört av sig. Kommunen spolar enbart ledningar i det kommunala ledningsnätet, aldrig privata ledningar. Här nedanför beskrivs kommunens rutiner vid hembesök.

Det här gäller när VA-avdelningen gör hembesök

Om VA-avdelningen ska besöka en abonnent meddelar de i förväg att de ska komma och vilken tid. Oftast skickar de ett brev (med kommunens logotyp), men i vissa fall kan de ringa eller skicka ett SMS. Oftast handlar det om inbokade byten av vattenmätare.

I akuta fall kan det hända att VA-avdelningen kommer på besök utan att ha hört av sig i förväg. Men då är det ofta du själv som abonnent som har hört av dig och meddelat exempelvis en läcka eller liknande.

VA-avdelningen kan också komma på besök utan att en tid har bokats in om det inte har gått att få kontakt med dig som abonnent.

VA-avdelningens personal legitimerar sig alltid vid kundbesök så att du kan vara säker på att de kommer från kommunen.

Har du blivit kontaktad för byte av vattenmätare?

Just nu genomför kommunen ett projekt där alla vattenmätare ska bytas ut till digitala mätare. Mätarbytena kommer att utföras av certifierade mätarmontörer från vår samarbetspartner Hydrostandard Mätteknik AB. Personalen som genomför mätarbytet skickar alltid ett brev innan med en tidsbokning. Vid hembesöket kommer personalen från Hydrostandard Mätteknik AB att kunna identifiera sig med legitimation. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar vid mätarbyten.

Kontakta kommunen om du är osäker

Kontakta VA-avdelningen om du är osäker kring ett telefonsamtal eller besök. Du når dem via kommunens Kontaktcenter på telefonnummer 0171-525 00.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster