Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lotteritillstånd

Kommunstyrelsen ansvarar för lotteritillstånd med mera enligt lotterilagen (1994: l 000). På denna sida hittar du mer information om lotteritillstånd.

För att få bedriva lotteriverksamhet krävs i de flesta fall ett tillstånd. Vem som beviljar detta tillstånd beror på inom vilket område som lotteriet ska bedrivas. För att bedriva lotteriverksamhet i mer än ett län (s.k. rikslotterier) så krävs tillstånd från lotteriinspektionen. För lotterier som bedrivs i flera kommuner, men inom samma län (s.k. regionala lotterier), krävs tillstånd från länsstyrelsen. Vid lotteriverksamhet som bedrivs inom en enda kommun (s.k. kommunala lotterier) krävs den aktuella kommunens tillstånd.

Kommunala lotterier

För kommunala lotterier så kan tillstånd ges för ett enskilt lotteri eller för flera lotterier under en period om tre år och till ett sammanlagt insatsvärde om högst tjugo prisbasbelopp.

För att tillstånd ska kunna ges krävs att den som söker är en ideell förening som ägnar sig åt allmännyttig verksamhet. Föreningen ska vara öppen för alla och ha behov av inkomst från lotterier.

För information om hur din förening ansöker om lotteritillstånd, klicka i menyn till vänster. För övrig information eller frågor, kontakta kommunen.

Lotterier utan tillstånd

Tillstånd krävs inte om en ideell förening anordnar ett lotteri i samband med en tillställning inom ett avgränsat område. Då gäller i så fall att insatserna och vinsterna ska vara låga enligt särskilda fastställda gränser. Lottpriset får då t.ex. inte vara högre än 7 kr enligt 2016 års nivå.

Sidansvarig: Sara WIdströmer

2019-08-21

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster