Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Bidrag och stöd

Några ungdomar som spealar fotboll.

En ideell förening som är registrerad i Håbo kommun kan ansöka om kommunalt föreningsbidrag. Några bidrag kan du som är privatperson eller företag söka. Du söker bidragen i vår e-tjänst.

Här hittar du e-tjänsten för att söka bidrag.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inloggningsuppgifter krävs för att söka de bidrag som enbart föreningar kan söka. En styrelsemedlem kan kontakta forening@habo.se för att få inloggningsuppgifter.

Regelverk för föreningsbidragPDF

Aktivitetsbidrag

Föreningar som sysslar med verksamhet för barn- och ungdom 3-25 år kan söka aktivitetsbidrag. Det är ett bidrag som till exempel idrottsföreningar brukar söka. Sista ansökningsdag är 1 mars.

Bidrag till pensionärs- och handikappföreningar

Bidraget är till för att stimulera föreningsverksamheten. Pensionärs- och handikappföreningar kan söka bidraget. Grundbelopp som föreningen kan få är beräknat på antalet medlemmar per år. 1 december är sista dagen att söka bidrag för 2021.

Ungdomsbidrag

Ungdomar som bor i Håbo och är mellan 12-18 år kan söka ungdomsbidrag. Bidraget ska stimulera till särskilda projekt och arrangemang som riktar sig till unga i kommunen. Både ungdomar i en förening och ungdomar som inte är knutna till någon förening kan söka bidraget och det går att söka när som helst under året.

Kultur- och arrangemangsbidrag

Det finns tre olika typer av kultur och arrangemangsbidrag.

  • Projekt för publika arrangemang
  • Verksamhetsbidrag för publika arrangemang
  • Bidrag till traditioner och högtider

Kultur- och arrangemangsbidraget skall stimulera till kulturarrangemang, idrottsarrangemang och andra typer av arrangemang i Håbo kommun. Alltså arrangemang för publik där upplevelsen för besökaren står i centrum.

Vem som helst kan söka Projekt för publika arrangemang och Bidrag till traditioner och högtider, bidragen kan sökas tre gånger per år. Det är bara föreningar som kan söka Verksamhetsbidrag för publika arrangemang och föreningen måste skicka in sin ansökan senast 1 november för arrangemang under nästkommande år.

Lokal- och driftsbidrag

Ideella föreningar kan söka lokal- och driftsbidrag när de driver en verksamhet i egna lokaler eller i lokaler som de inte hyr av Håbo kommun. Sista ansökningsdag är 1 mars.

Projektbidrag

Föreningar i Håbo kommun kan söka projektbidraget för olika typer av projekt som bidrar till en hållbar utveckling av föreningens verksamhet. Det går att söka upp till 50 000 kronor och det går inte att söka i efterhand. Föreningen kan ansökan om bidrag vid tre tillfällen under året.

Nattvandringsbidrag

Nattvandringsbidraget ska stärka intresset för vuxenvandring och öka närvaron av vuxna i miljöer där ungdomar befinner sig. Föreningar som har rätt att söka Håbo kommuns föreningsbidrag kan också ansöka om att nattvandra. De föreningar som nattvandrar får bidrag per genomförd tillfälle. Efter höstterminens är slut betalar kommunen ut hela beloppet till de föreningar som varit med och nattvandrat.

Kontakta Linda Shala eller Sara Hallström om du har frågor.

Sidansvarig: Linda Shala

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster