Kontakta Håbo kommun
Kontaktuppgifter
Telefon: 0171-525 00
E-postadress: kommun@habo.se
Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta
Som en del av Kultur- och arrangemangsbidraget skall projektbidraget för publika arrangemang stimulera till kulturarrangemang, idrottsarrangemang men också andra typer av arrangemang i Håbo kommun.
Här hittar du E-tjänsten för att söka bidrag.
Inloggningsuppgifter krävs för att söka de bidrag som enbart föreningar kan söka. En styrelsemedlem kan kontakta forening@habo.se för att få inloggningsuppgifter.
Projektbidraget är till för arrangemang som pågår under en kortare begränsad tid. Det betyder att du inte kan få bidrag för arrangemang som kommer fler än en gång om året. Vill du ha bidrag för återkommande arrangemang kan du istället söka verksamhetsbidrag för arrangemang.
Både föreningar, organisationer (juridiska personer) och enskilda personer kan få bidrag.
För att kunna få bidrag ska arrangemanget:
Bidrag kan inte beviljas till:
Det finns inga speciella regler för idrottsevenemang. Därför gäller samma regler som för övriga arrangemang. Om det är tillfälligt ska du ansöka om projektbidrag och om de är återkommande ska du söka verksamhetsbidrag.
Du skickar in ansökan för din förening via vår e-tjänst. Bidraget kan sökas tre gånger per år. När du ansöker måste du även skicka in projektplan och ekonomisk plan.
1 oktober för arrangemang som ska genomföras under perioden 1/1-30/4 nästkommande år. År 2020 är 1 februari sista ansökningsdatum för arrangemang som genomförs under vårterminen.
1 februari för arrangemang som ska genomföras under perioden 1/5-31/8.
1 april för arrangemang som ska genomföras under perioden 1/9-31/12.
Håbo kommun kommer göra en bedömning av din ansökan utifrån fem kriterier. För att ansökan ska bli godkänd måste den uppfylla alla fem kriterier.
Kvalitet. Upplevelserna på evenemanget ska hålla god kvalitet. Det ska finnas förutsättningar för att produktionen och genomförandet håller god kvalitet. Du eller ni som ansöker om bidraget ska ha kompetens och erfarenhet för att kunna uppfylla god kvalitet.
Publikarbete. Det ska finnas ett en bra plan för att arbeta med målgruppen och marknadsföringen av arrangemanget. Det måste alltså finnas en plan för att få genomslag hos publiken.
Ekonomisk bärighet. Du som ansvarig måste visa att det finns goda förutsättningar för att ni kan hålla budgeten för projektet. Bland annat handlar det om att visa bredden på finansieringen och att den är hållbar, både kortsiktigt och långsiktigt.
Brett utbud. Hur bidrar arrangemanget till att bredda utbudet för allmänheten? Det här kriteriet är baserat på alla ansökningar som kommer in. Kommunen gör en samlad bedömning utifrån alla ansökningar.
Säkerhet, tillstånd och försäkringar. Som arrangör har du ansvaret för att det är ett säkert och tryckt evenemang. Du måste och se till att du fått de tillstånd som du kan behöva och att du har en försäkring för evenemanget.
Redovisning av bidraget ska ske till kultur- och fritidsförvaltningen senast en månad efter projektet är avslutat. Utbetalda pengar som inte använts i projektet ska återbetalas till kommunen.
Kontakta Sara Hallström vid frågor.
Dela:
Sidansvarig: Linda Shala
Uppleva och göra