Bidrag till traditioner och högtider

Bidrag till traditioner och högtider ska göra det lättare för dem som vill arrangera tillfälliga evenemang i samband med en tradition eller högtid för allmänheten i Håbo kommun.

Här hittar du E-tjänsten för att söka bidrag.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inloggningsuppgifter krävs för att söka de bidrag som enbart föreningar kan söka. En styrelsemedlem kan kontakta forening@habo.se för att få inloggningsuppgifter.

Bidraget är till för arrangemang som pågår under en kortare begränsad tid i samband med tradition eller högtid.

Vem kan få bidrag?

Både föreningar, organisationer (juridiska personer) och enskilda personer kan få bidrag.

För att få bidrag ska:

• projekt hålla god kvalitet
  • projekt som tillför mervärde till boende i Håbo
  • projekt som har en lokal förankring Håbo
  • projekt som bidrar till att utveckla Håbo
  • projekt följer reglerna för en god värdegrund

Kommunen kan inte ge bidrag om:

• projektet sker i kommunala förvaltningars eller bolags regi
  • investeringar går till lokaler och utrustning som är till nytta för föreningen efter arrangemanget
  • projektet har en övervägande religiös eller politisk inriktning
  • projektet är en stödgala eller annat projekt för välgörande ändamål
  • projektets huvudsakliga syfte är att ge vinst till en kommersiell näringsverksamhet
  • projektet handlar om utbildning eller forskning
  • det handlar om ett renodlat pedagogiska projekt som kan bedrivas i form av till exempel en studiecirkel
  • det förekommer lotterier eller kommersiell försäljning där syftet är att föreningen ska gå med vinst
  • föreningen betalar ut arvode till amatörer, minderåriga eller egna föreningsmedlemmar.

Hur ansöker jag?

Du skickar in ansökan för din förening via vår e-tjänst. Du kan skicka in din ansökan när som helst under året. När du ansöker måste du även skicka in projektplan och ekonomisk plan.

Kriterier för att få bidrag

Håbo kommun kommer göra en bedömning av din ansökan utifrån fem kriterier. För att ansökan ska bli godkänd måste den uppfylla alla fem kriterier.

Kvaliteten på projekten, på vilket sätt projektet bidrar till utveckling av Håbo och på vilket sätt det skapar ett mervärde för de boende i Håbo är de kriterier bedömningen utgår ifrån där gör kommunen en samlad bedömning utifrån alla ansökningar.

Arrangören ansvarar för att arrangemanget är säkert, att alla tillstånd som kan behövas finns och att arrangemanget är försäkrat.

Hur ska jag redovisa?

Du måste redovisa hur det har gått på ditt projekt och hur du har använt pengarna. Det gör ska du göra till kultur- och fritidsförvaltningen senast 3 månader efter projektet är avslutat.

Om du har fått pengar över ska du betala tillbaka dem till kommunen.

Kontakta Sara Hallström vid frågor.

Sidansvarig: Linda Shala

2019-10-29