Bidrag till traditioner och högtider

Bidrag till traditioner och högtider ska göra det lättare för dem som vill arrangera tillfälliga evenemang i samband med en tradition eller högtid för allmänheten i Håbo kommun.

Här hittar du E-tjänsten för att söka bidrag.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inloggningsuppgifter krävs för att söka de bidrag som enbart föreningar kan söka. En styrelsemedlem kan kontakta forening@habo.se för att få inloggningsuppgifter.

Regelverk för föreningsbidragPDF

Bidraget är till för arrangemang som pågår under en kortare begränsad tid i samband med tradition eller högtid.

Vem kan få bidrag?

Både föreningar, organisationer (juridiska personer) och enskilda personer kan få bidrag.

För att kunna få bidrag ska projektet:

• hålla god kvalitet och tillföra allmänheten ett brett utbud
  • tillföra ett mervärde för boende i Håbo
  • vara lokalt förankrat i Håbo
  • följa de allmänna bestämmelserna om värdegrund

Bidrag kan inte beviljas till:

• investeringar i lokaler och utrustning som berikar föreningen
  • projekt med övervägande religiös eller politisk inriktning
  • stödgalor eller annan verksamhet för välgörande ändamål
  • projekt med huvudsakligt syfte att främja vinst inom komersiell näringsverksamhet
  • projektet inom utbildning eller forskning
  • renodlad pedagogiska projekt som kan bedrivas till exempel i studiecirkelform
  • lotterier eller komersiell försäljning med huvudsakligt syfte att generera vinst till föreningen
  • arvode till amatörer, minderåriga eller den egna föreningens medlemmar

Hur ansöker jag?

Du skickar in ansökan för din förening via vår e-tjänst. Bidraget kan sökas tre gånger per år. När du ansöker måste du även skicka in projektplan och ekonomisk plan.

Sista ansökningsdatum

1 oktober för arrangemang som ska genomföras under perioden 1/1-30/4 nästkommande år. År 2020 är 1 februari sista ansökningsdatum för arrangemang som genomförs under vårterminen.

1 februari för arrangemang som ska genomföras under perioden 1/5-31/8.

1 april för arrangemang som ska genomföras under perioden 1/9-31/12.

Kriterier för att få bidrag

Håbo kommun kommer göra en bedömning av din ansökan utifrån fem kriterier. För att ansökan ska bli godkänd måste den uppfylla alla fem kriterier.

Kvaliteten på projekten, på vilket sätt projektet bidrar till utveckling av Håbo och på vilket sätt det skapar ett mervärde för de boende i Håbo är de kriterier bedömningen utgår ifrån där gör kommunen en samlad bedömning utifrån alla ansökningar.

Arrangören ansvarar för att arrangemanget är säkert, att alla tillstånd som kan behövas finns och att arrangemanget är försäkrat.

Hur ska jag redovisa?

Redovisning av projektet ska ske på särskild digital blankett senast en månad efter projektet är avslutat. Utbetalda pengar som inte använts i projektet skall återbetalas till kommunen.

Kontakta Sara Hallström vid frågor.

Sidansvarig: Linda Shala

2020-05-08