Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Offentlig konst

I Håbo kommun finns offentlig konst. Du kan se konstverken i utemiljöer, offentliga byggnader och kommunens verksamheter. Kommunens offentliga konst är till för alla och är ett konstnärligt inslag i människors miljö.

Offentliga konstverk

Wasa II av Neal Barab

En stor båt i sten eller en futuristisk bild av regalskeppet Wasa? Båten är tillverkad av Neal Barab i älvdalskvarsit vid internationella stenhuggarsymposiet i Älvdalen 1995.

Kommunen fick den i gåva av Älvdalens kommun och Wasa Sten AB 1997. Kommunalrådet Sören Andersson såg till att den transporterades ner och är sedan den 30 december 1997 placerad vid Aronsborgsviken.


Förr och nu av Pye Engström

En skulptur i sten av Pye Engström som väver samman vår historia med modern tid. Stenen är en berättelse om människans historia från forntid till nutid. Konstverket är placerat utanför kommunhuset.


Jan Fridegård av Rune Rydelius

Bredvid entrén till Håbo bibliotek inne i Fridegård finns en staty av  Jan Fridegård. En skulptur i brons tolkad av kostnären Rune Rydelius. Statyn är en förlaga till den staty i fullformat som står i Enköping. Rune Rydelius, född 1946 i Hofors, bor i Enköping.

Foto: Jan Dahlqvist

Brinnande väktare av Timo Solin

Konstären Timo Solins är känd för sina skulpturer. En av dessa står utanför Bålsta brandstation och köptes in av Håbo kommun i samband med invigningen av brandstationen. Skulpturen föreställer en brinnande figur, kanske en eldens gudinna som låter lågorna smeka den gracila kroppen. En passande väktare åt brandstationen. Brinnande väktaren restaurerades 2019-2020.


Mycket stor och mycket liten av Björn Selder

Skulptur vid Servicehuset Pomona. Konstnären Björn Selder avviker med denna skulptur från sina annars stora och monumentala skulpturer i sten eller metall.


Ars longa - Vita brevis

Ars Longa, som betyder Konsten är lång, livet är kort, är titeln på bibliotekets blästrade glaspartier som finns utmed entréns väggar. Konstverket är utformat av konstnären Rolf Sinnemark.


Sidansvarig: Sara Hallström

Uppleva och göra

Klicka för support
Stäng supportfönster