Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Sommarjobb

Glada ungdomar i närbild utomhus en sommardag

Foto: mostphotos.com

Om sommarjobb i Håbo kommun

Du som är mellan 15 och 17 år (du fyller 16 år under året) och folkbokförd i Håbo kommun är välkommen att ansöka om sommarjobb!

Sommarjobb 2024
Ansökan till sommarjobb är öppen från 1 mars till och med 22 mars 2024. Till ansökan Länk till annan webbplats.

Har du ansökt om sommarjobb? Då kan du logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. med de inloggningsuppgifter du fick när du skickade in din ansökan. Du kommer få ett mejl med besked om sommarjobb. Det får du tidigast under vecka 18.

Vad finns det för sommarjobb?
Vill du veta mer om var arbeten finns eller inom vilka yrkeskategorier du kan bli erbjuden ett sommarjobb, läs mer på sidan arbetsområden »

Eget företag som sommarjobb
Under fyra sommarveckor (vecka 25–28) kan du få möjligheten att starta ett företag och förverkliga en idé. Du får 2000 kronor i startkapital, utbildning och en personlig coach. Alla pengar du tjänar är dina, utöver det får du ingen lön förutom startkapitalet. Ansök om att starta eget företag som sommarjobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommarjobb hos lokala föreningar
Vissa sommarjobb finns hos lokala föreningar. Blir du erbjuden ett sommarjobb och placerad hos en förening skrivs anställningsavtal med berörd förening. Du är olycksfallsförsäkrad dygnet runt via Håbo kommun. Läs om kollektiv olycksfallsförsäkring.

Beställ utdrag ut belastningsregistret
Du som söker sommarjobb uppmanas att beställa utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redan när du söker jobbet. Det kan ta tid att få utdraget. Begär utdrag för skola eller förskola.

Sommarjobb för asylsökande ungdomar
För att söka och vara aktuell för sommarjobb krävs ett 10-siffrigt personnummer och arbetstillstånd i Sverige. Läs om AT-UND på migrationsverkets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar om sommarjobb
Vi rekommenderar även att du läser igenom våra frågor och svar om sommarjobb. Där finns svaren på de vanligaste frågorna. Gå till våra frågor och svar om sommarjobb »

OBS! Du som har fått sommarjobb under midsommarveckan  på en arbetsplats som inte jobbar under midsommarafton, kommer att erbjudas möjligheten att jobba igen dagen vid ett senare tillfälle.

Minderårigas arbetsmiljö

Läs föreskrifterna från arbetsmiljöverket om minderårigas arbetsmiljö Pdf, 765 kB.Sidansvarig:

Klicka för support
Stäng supportfönster