Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Avgifter

Allmänheten har rätt att utan avgift ta del av allmänna handlingar hos en kommun eller en myndighet. Om en person önskar en kopia på allmän handling har kommunen rätt att ta ut en avgift för det. Avgifterna ska vara fastställda av kommunfullmäktige.

Håbo kommuns kopieringsavgifter

Avgift för kopiering av allmän handling tas ut om beställningen avser tio A4-sidor eller fler. Kostnaden för en beställning av 9 sidor är alltså gratis. Den tionde sidan kostar 50 kronor och därefter kostar varje A4-sida 2 kronor.

Av kommunfullmäktiges beslut om Taxa för utskrift och kopiering av allmänna handlingar framgår i vilka fall som undantag ska göras från betalningsskyldigheten. Det är till exempel när en annan kommun eller statlig myndighet begär ut handlingar.

Hur går betalningen till?

Håbo kommun ser gärna att du betalar genom faktura eller postförskott. Om du inte vill lämna personuppgifter går det bra att betala kontant. Det görs i så fall till Café Håbo i kommunhuset. Caféets öppettider är: måndag-torsdag klockan 08:00-15:00, fredagar klockan 08:00-14:00.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster