Simskola för barn och vuxna

I simhallen kan du lära dig att simma både som barn och vuxen.

Simskola för barn

Sommarsimskola 2019

I år är sommarsimskolan gratis för barn som är födda 2012-2013 och som bor och går i skolan i Håbo kommun.

Vårt mål är att alla barn i Håbo kommun ska vara simkunniga och prioriterar barn i förskoleklass som inte kan simma. Om ditt barn, som är född 2012-2013, redan kan simma bröstsim 50 meter i stora bassängen ber vi dig att inte anmäla barnet till simskola även om barnet går i förskoleklass. Ni är alltid välkomna till simhallen under våra vanliga öppettider för att simma och leka. Om ditt barn är född 2011 eller tidigare så prioriterar vi även här att hjälpa dom som inte är simkunniga.

Tider för sommarsimskola

Simskolan pågår under vecka 25 och 26 (17-28 juni). Barnen går i simskolan i nio dagar. Första veckan måndag till torsdag och andra veckan måndag till fredag. Varje lektion är 45 minuter lång.

När du gör din anmälan kan du välja mellan olika tider som bildar en grupp. Tiderna är utspridda över dagen från klockan 8.30 till klockan 15.45.

Om platserna blir fulla kan du skriva upp ditt barn i reservlistan så får hör vi av oss om det blir någon ledig plats.

Sommarsimskola för äldre barn

Har du barn som är född 2011 eller tidigare har dom också möjlighet att anmäla sig till simskolan. För äldre barn kostar det 400 kronor.

Det går att välja mellan tre olika tider mellan klockan 8.30 och klockan 10.30. Simskolan äger rum i stora bassängen.

Anmälan

Om det är för få personer som anmäler sig till en grupp kan vi behöva ändra tiden för att slå ihop den med en annan grupp. Om det inträffar kommer du få ett meddelande om att ditt barn fått en ny tid.

Du anmäler ditt barn till sommarsimskola via anmälningssidan här.

Årets sommarsimskola anordnas i samarbete med Bålsta simklubb.

Det finns tyvärr ingen simskola för yngre åldrar än de som är födda 2013. Den obligatoriska simskolan startar i förskoleklass, därför har vi valt att satsa från den åldern.

Vid frågor om sommarsimskolan kan du kontakta oss på sommarsimskola@habo.se

Bålsta simklubbs logotyp
Bålsta simklubb logotyp

Simskola via skolan

Förskoleklasser kommer till simhallen under två veckors tid med skolan på vårterminen där de i första hand lär sig vattenvana. De kommer sedan tillbaka för att lära sig simma på höstterminen i årskurs 1. De barn som inte klarar simskolan då, att simma 50 meter i stora bassängen plus hopp/dyk, får komma tillbaka igen på vårterminen i årskurs 1+2 på något som vi kallar restsim.

Simskola för vuxna

Är du vuxen och vill lära dig simma? Kontakta oss på simhallen så berättar vi mer.

Du kan kontakta oss på:

Mejl: simhallen@habo.se