Simskola för barn och vuxna

I simhallen kan du lära dig att simma både som barn och vuxen.

Information kommer inom kort om årets sommarsimskola.

Betalning görs på simhallen. Våra öppettider kan du läsa här.

Simskola för barn och ungdomar sommaren 2023

Vi kommer under våren och början av sommaren erbjuda simgrupper för olika åldrar. Simskolan brukar vara populär och fylls på snabbt. Antal platser i varje grupp är begränsad. Anmälan är bindande.

Sommarsimskola och märkestagning

Under vecka 24 och 25 måndag- torsdag erbjuder simhallen sommarsimskola och märkestagning för barn och ungdomar som bor och går i skolan i Håbo kommun. I mån av plats är självklart även andra välkomna. Simskolan är mycket omtyckt och grupperna blir fulla snabbt. Vi kommer ha olika grupper för olika åldrar. Ni kan läsa mer om respektive grupp nedan samt i anmälan.

Grupper som erbjuds för barn och ungdomar är:

Rehabbassängen:

För barn födda 2017

Barnen får lära sig god vattenvana, glida, flyta, plocka upp saker på botten. Vi kommer även börja förbereda oss för de första simtagen.

Valbara tider 8:30-9:15, 9:30-10:5, 10:30-11:15 och 11:30-12:15

Undervisningsbassängen och stora bassängen:

För barn födda 2016

Den här gruppen passar barn som varit med förskoleklassen på simundervisning med skolan. Här fortsätter vi med vattenvana och att simma i stora bassängen.

Valbara tider 8:30-9:5, 9:30-10:15, 10:30-11:15 och 11:30-12:15

Stora Bassängen:

För barn födda 2007-2015

Dom här grupperna kan variera väldigt mycket. Vi lär oss vattenvana, simtagen och kondition för att nå målen för simkunnighet för de olika åldrarna.

Födda 2013-2015 Valbara tider 8:30-9:15 och 9:30-10:15

Födda 2010-2012 Valbara tider 10:30-11:15

Födda 2007-2009 Valbara tider 11:30-12:15

Märkestagning i stora Bassängen:

Märkestagning sker efter kunskapsnivå. Vi övar på både bröstsim, ryggsim och dykning i stora bassängen.

Förkunskaper: Du kan simma 50 meter bröstsim i stora bassängen utan att stanna.

Det finns två tider att välja på under vecka 24 och under vecka 26.

Valbara tider 13:00-13:45 och 14:00-14:45

Kostnad 500 kronor för boende i Håbo kommun, 1000 kronor för boende utanför kommunen.

Betalning görs på simhallen......., har vi inte fått din betalning senast ........ så går din plats över till nästa på tur. Våra öppettider kan du läsa här.

Kom ner till simhallen eller ring för anmälan 0171-52675! Säkrast att få tag på oss på telefonen är under våra öppettider.

Simskola via skolan

Förskoleklasser kommer till simhallen under en vecka med skolan på vårterminen där de i första hand lär sig vattenvana.

De kommer sedan tillbaka för att lära sig simma på höstterminen i årskurs 1. De barn som inte klarar simskolan då, att simma 50 meter i stora bassängen plus hopp/dyk, får komma tillbaka igen på vårterminen i årskurs 2 och 3 på något som vi kallar extrasim.

Simskola för vuxna

Just nu har vi en pågående kurs för nybörjare. Kontakta oss på simhallen om du är intresserad av simskola.

Babysim

Snart startar en steg 1 grupp för babysim. Babysim kommer att vara på torsdagar (8 tillfällen), mer information kommer inom kort.

En vuxen ska vara med barnet i vattnet. Entré för en vuxen ingår i kursavgiften. Vill en extra vuxen vara med så kostar det vanlig entrébiljett.

Krav: Inga förkunskaper

Fokus: Att ge barnet grundläggande vattenvana och skapa trygghet för både barn och den vuxna i vattnet. Vi lär oss grundgreppen i mag och ryggläge så du blir säker på hur du kan hantera ditt barn i vattnet. Vi förbereder barnet för att inför nästa kursnivå kunna ta sig fram själv i vattnet med egna rörelser. Det gör vi genom att testa på olika övningar som att sucessivt kunna få vatten i ansiktet och över huvudet.

Mål: Grundläggande vattenvana och skapa en trygghet mellan barn och vuxen i vattnet. Att barnen får lära sig att koppla sina egna rörelser i vattnet för att ta sig fram.

- Telefon: 0171 - 526 75
- Mejl: simhallen@habo.se